Zou dit het jaar kunnen zijn dat de Pioneer Kuro kwaliteit voorbij gestreefd wordt?

14 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
panasonic-2011-plasma-Neoplasma

Elk jaar sinds die trieste dag dat Pioneer aankondigde uit de plasma TV markt te stappen hoopten de videofielen onder ons dat Panasonic de lijn voort zou zetten en de beeldkwaliteit naar nieuwe hoogten zou brengen, maar tot nu toe schiet het merk tekort in dat ene element dat veel mensen het belangrijkst vinden; de zwart waarden.

Veel TV’s hebben mooie realistische kleuren, levendige wit waarden en een perfect contrast, maar een Kuro TV geeft toch net dat extraatje met die hele diepe zwart levels. Panasonic zegt nu eindelijk de Pioneer technieken onder de knie te hebben en op hetzelfde niveau te staan als Pioneer stond in 2009. Tijdens een evenement in New York City vorige week vertelde Panasonic de pers dat haar nieuwe VT30 serie de zwart waarden van de 2009 Pioneer Kuro TV’s zal evenaren. Schijnbaar is het belangrijke ingrediënt de verbeterde louver structuur van het filter dat het reflecterende licht blokkeert. We zullen de eerste volledige reviews even af moeten wachten voordat we te enthousiast worden, maar het is toch gek dat de industrie er zo lang over doet om in te halen waar Pioneer jaren geleden al stond.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Gerhard

Gerhard
14 maart 2011 om 14:34

Ik dacht dat Panasonic de technieken op plasma gebied van Pioneer had overgenomen dan is het toch een kwestie van toepassen ,ze doen nu als of ze het wiel weer moeten uitvinden,hoe zit dit nu precies?

Inloggen


14 maart 2011 om 14:52

Panasonic heeft inderdaad de kennis (en de patenten) van Pioneer overgenomen. Maar, de TV’s konden niet zomaar nagemaakt worden. Op veel gebieden was Panasonic namelijk al verder en er moest gezocht worden naar de beste manier om de Pioneer zwart waarden te evenaren. De kennis van de Pioneer engineers (die nu bij Panasonic werken) heeft nu geleid tot deze modellen.

Inloggen