Zijn LG’s passieve Cinema 3D TV’s toch Full HD?

11 juli 2011 1 Minuut 0 Reacties
LG-Cinema-3D-TV

De discussie over het kwaliteitsverschil tussen actieve en passieve 3D TV's wordt al een tijdje en LG blijft olie op het vuur gooien. Recentelijk liet LG al weten dat 4 van de 5 mensen haar passieve Cinema 3D techniek prefereren en nu geeft de fabrikant aan dat haar Cinema 3D techniek officieel Full HD weergave biedt.

De LG 47LW570S heeft van de Duitse VDE organisatie een een Full HD certificaat gekregen voor de 3D modus. De Cinema 3D techniek van LG brengt een beeld van 540 beeldlijnen (de helft van Full HD) naar elk oog en deze twee beelden samen moet een 1080p beeld geven. Dit betekent nog niet dat LG ook het Full HD 3D logo mag gaan voeren op haar 3D TV’s, wat in China al wel mag. LG heeft eerder al aangekondigd met een update te komen die 1080 beeldlijnen naar ieder oog moet sturen, wat overigens tegenspreekt dat haar huidige techniek met 540 beeldlijnen Full HD is.

Hoewel het techniek best zou kunnen kloppen blijf ik erbij dat je de beeldlijnen op een Cinema 3D TV gewoon kunt zien en dus de resolutie lager is dan bij een actieve 3D TV.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)