Ziggo komt snel met 3D TV

06 april 2010 1 Minuut 0 Reacties
ziggo

Zoals we deze week al gemeld hebben zou Ziggo vandaag komen met een persconferentie over 3D TV. We waren nogal benieuwd wat er vertelt zou worden, maar het is het wachten waard geweest. Ziggo wil door middel van de 3D ervaring TV kijken nog een grotere belevenis maken voor de consument.

Ziggo heeft vandaag aangegeven dat ze druk bezig is met de voorbereidingen voor 3D TV in de huiskamer. Zo zijn het netwerk van de provider en de HD decoders al geschikt om 3D uitzendingen te verwerken. Het enige wat de consument nog nodig heeft is een 3D TV en natuurlijk een HD (of wellicht in de toekomst een 3D) abonnement.Als je dus een HD ontvanger van Ziggo hebt ben je al goed voorbereid op 3D TV.

Het enige wat er nu nog ontbreekt is content om via 3D TV te tonen. Ziggo heeft aangegeven druk bezig te zijn om het komende WK voetbal in 3D te kunnen uitzenden. Waarschijnlijk is dit nog niet voor de huiskamer, maar op bepaalde plekken zal Ziggo het WK dan in 3D tonen aan grote groepen mensen. Daarnaast zegt Ziggo bezig te zijn met het opzetten van een 3D kanaal en het opnemen van 3D films in haar video-on-demand service.

Even afwachten dus wat het precies gaat brengen allemaal, maar we zien in ieder geval dat ook in ons land 3D TV via de kabel voet aan de grond gaat krijgen.

Lees meer over hoe 3D TV via de kabel (3D TV zenders) werkt

Bron: Ziggo

Reacties (0)