Yamaha pakt uit met gratis MusicCast 20 streaming-speaker bij bundelaankoop (ADV)

20 juni 2019 5 Minuten 0 Reacties
Yamaha-MusicCast-20

Goed nieuws voor diegenen die met multiroom audio aan de slag willen. Yamaha heeft namelijk een actie in het leven geroepen waarmee je een MusicCast 20 streaming-speaker gratis krijgt.

Krijg een MusicCast 20 multiroomspeaker cadeau

In het kader van de MusicCast Surround-actie kunnen kopers van in aanmerking komende productcombinaties een gratis streaming-luidspreker MusicCast 20 ontvangen. Wie bij een Yamaha-dealer een MusicCast soundbar of een MusicCast av-receiver in combinatie met MusicCast 20-luidspreker aanschaft en zich registreert, krijgt gratis een tweede MusicCast 20 gratis thuis geleverd.

Iedere klant, die van 15 mei tot 15 juli 2019 bij een Yamaha-dealer een in aanmerking komende productcombinatie koopt, kan meedoen. Vervolgens hoef je jezelf alleen nog maar online te registreren en de factuur in te dienen om een extra MusicCast 20 van Yamaha gratis thuisbezorgd te krijgen. De levering vindt plaats na controle van de aanmelding binnen 28 dagen en je kunt kiezen uit de kleuren zwart of wit.

De in aanmerking komende soundbars zijn de;
– MusicCast BAR 400,
– MusicCast BAR 40,
– MusicCast BAR 40 SW,
– MusicCast BAR 40 + MusicCast SUB 100,
– ATS-4080

Advertentie

De in aanmerking komende AV-receivers zijn de;
– RX-V685,
– RX-A780, RX-A880, RX-A1080, RX-A2080 of RX-A3080,
– CX-A5200
– RX-S602

Registratie en voorwaarden

Je vindt de gedetailleerde deelnamevoorwaarden op de website van Yamaha. De online registratie om mee te doen is hier te vinden.

Yamaha’s MusicCast als multiroom platform

MusicCast is een streamingplatform dat door Yamaha zelf ontwikkeld is. Volgens de Japanse fabrikant is de standaard betrouwbaar, stabiel en effectief. Het gaat niet alleen om gebruiksvriendelijkheid en dat het werkt; het moet ook goed klinken. Het principe is echter hetzelfde als de andere multiroom streamingstandaarden die we kennen. MusicCast maakt het mogelijk om muziek van het ene (Yamaha) apparaat naar het andere de streamen, zonder verlies van kwaliteit en met een betrouwbare en snelle verbinding.

Maar, MusicCast is niet gebonden aan één specifieke productgroep. Aangezien Yamaha alles dat met audio te heeft op de markt brengt heb je als consument keuze uit verschillende productgroepen. MusicCast wordt geïntegreerd in onder meer receivers, versterkers, soundbars, hifi-systemen, draadloze speakers en hifi-speakers van het bedrijf. Alle MusicCast-producten krijgen een MusicCast chipset mee en ondersteunen zowel WiFi, Apple AirPlay als Bluetooth. De producten kunnen draadloos verbonden met je router of modem en communiceren daarnaast direct met elkaar.

Het MusicCast-platform zit al vier jaar in bijna elk Yamaha-apparaat – en dat zijn er al heel wat. Bij de laatste telling ging het om circa 40 apparaten, waaronder meerdere soundbars, alle AV-receivers, stereotoestellen, minisystemen, een streamer of twee, en een aantal draadloze speakers. Je hebt dus een immense keuze bij MusicCast, waarbij het merendeel traditionele audiotoestellen zijn.

Onbeperkte mogelijkheden

Het gebruik van MusicCast is vrij eenvoudig. Apparaten kunnen elkaar snel binnen het netwerk vinden en het enige dat je nodig hebt is de MusicCast-app voor je smartphone of tablet. Hiermee koppel je de MusicCast-apparaten met je netwerk en elkaar. Het mooie is dat je apparaten die op een MusicCast-apparaat aangesloten zijn kunt gebruiken als bron voor het streamen van audio door je huis. Denk aan de audio van je tv of bijvoorbeeld de platenspeler die op de MusicCast-versterker is aangesloten.

Daarnaast kun je ook niet-MusicCast Bluetooth-producten aan je MusicCast-systeem toevoegen. Koppel het Bluetooth-apparaat met een MusicCast-product van Yamaha en je kunt muziek naar alle andere compatibele MusicCast-producten streamen. Daarbij ondersteunt MusicCast onder meer Apple’s AirPlay 2-standaard, Deezer, Tidal, Qobuz en Spotify waardoor er eigenlijk genoeg mogelijkheden zijn om al je muziek direct door je hele huis te streamen. Afhankelijk van welke MusicCast-producten je gebruikt (en of je WiFi of Bluetooth gebruikt) is het systeem compatibel met hoge resolutie audiobestanden tot 384kHz en zelfs DSD tot 11,2MHz op specifieke systemen. Last but not least kun je jouw MusicCast-systeem als surround-oplossing gebruiken door een MusicCast av-receiver of soundbar te combineren met een paar MusicCast 20-luidsprekers of een MusicCast 5.

Yamaha MusicCast 20 vs Sonos One

Onlangs hebben we de Yamaha MusicCast 20 getest, en tegenover de Sonos One gezet. Onze conclusie liegt er niet om;

Ergens moet je toch paf staan voor wat je krijgt als je 220-230 euro geeft aan Yamaha of Sonos. De One en de MusicCast 20 zijn kleine draadloze speakers die behoorlijk goed spelen. Ze neigen naar ‘uitstekend voor de prijs’ als je twee stuks combineert tot een stereopaar.

De Sonos One vinden we sterker qua de hoeveelheid laag en Trueplay is een pluspunt. Sonos is ook ontegensprekelijk degene met het breedste aanbod aan streamingdiensten – al bestaat het aanbod ook uit veel nichediensten, dus dat is een relatief voordeel. De MusicCast 20 is dan weer een beetje gedetailleerder en veelzijdiger. Wat we echt heel sterk vinden is het MusicCast-platform, dat veel flexibeler is dan dat van Sonos. Dat je een set MusicCast 20’s kunt combineren met een draadloze VINYL500-draaitafel bijvoorbeeld, dat is toch wel heel erg knap. Ook is MusicCast Surround een indrukwekkende functie die de complexiteit van een AV-receiver weer wat vermindert. Uiteraard heeft niet iedereen die flexibiliteit nodig.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)