WK 2014 wordt definitief in 4K uitgezonden

16 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-4K-voetbal

Afgelopen juni maakte Sony bekend graag het WK voetbal van 2014 in de hoge 4K-resolutie te willen opnemen en uitzenden. Vandaag heeft het bedrijf samen met de FIFA bevestigd dat de FIFA 2014 World Cup in Brazilië daadwerkelijk in 4K-resolutie uitgezonden zal worden.

Volgens beide bedrijven is de test tijdens de Confederations Cup in juli goed verlopen waardoor de deur openstaat voor het WK van 2014. Toch mogen we nog niet te vroeg juichen want voorlopig staat alleen de finale op het programma voor een 4K-behandeling, al wordt er gesproken over een select aantal andere wedstrijden, en kan lang niet iedereen deze finale in de hoge resolutie zien.

De 4K-resolutie kan alleen maar bekeken worden op televisies die dit ondersteunen, zogenaamde 4K Ultra HD tv’s. Om een dergelijk model thuis neer te zetten heb je een budget nodig dat momenteel minimaal 3.500 euro bedraagt. Daarbij is het nog niet duidelijk hoe de wedstrijd uitgezonden zal worden. Er is namelijk nog geen 4K-kanaal beschikbaar dat voor iedereen te ontvangen is.

Om deze redenen wordt er waarschijnlijk gekozen voor publieke locaties waar speciale schermen staan en een satellietverbinding opgezet wordt. Ook is het waarschijnlijk mogelijk de finale in geselecteerde bioscopen te bekijken.

Zodra bekend is waar de WK finale in 4K bekeken kan worden in Nederland lees je het bij ons.

Via: Hollywood Reporter


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)