Western Digital kondigt WD TV Play mediaspeler aan

14 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
WD-TV-Play

Western Digital heeft deze week twee nieuwe producten aangekondigd die als ideale randapparatuur voor je nieuwe TV kunnen dienen. De WD TV Play is een Full HD mediaspeler met diverse streaming mogelijkheden, terwijl de WD MyBook AV-TV een externe harde schijf is waarop content opgeslagen kan worden van een TV met ingebouwde opnamefunctie.

WD TV Play

De WD TV Play mediaspeler is een zogenaamde streaming mediaspeler die afhankelijk is van andere apparatuur voor de toevoer van content. Het apparaat zelf beschikt dan ook niet over een eigen harddisk. Content kan gestreamd worden vanaf andere apparaten in het thuisnetwerk zoals een NAS, een tablet of een PC. Daarnaast is het mogelijk content van diverse online diensten af te spelen, waaronder YouTube en Spotify. Ook is er afhankelijk van de locatie van de gebruiker toegang tot andere applicaties waaronder Facebook.

WD MyBook AV-TV

De WD MyBook AV-TV is een externe harde schrijf die geoptimaliseerd is voor PVR mogelijkheden van Smart TV’s. Hierdoor kan de harde schijf aan een TV met ingebouwde opnamefunctie gekoppeld worden. Onder meer Panasonic, Philips en LG bieden de mogelijkheid om programma’s op een externe harddisk op te nemen. Panasonic heeft de 2013 LCD en plasma modellen zelfs voorzien van een dubbele tuner.

Prijs en beschikbaarheid

De WD TV Play heeft in de VS een adviesprijs van 70 dollar meegekregen. De Nederlandse prijzen van de mediaspeler en de externe harde schijf zijn nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)