Reavon lanceert twee nieuwe Ultra HD Blu-ray spelers

03 maart 2021 1 Minuut 4 Reacties
Reavon UBR-X200 2

Fysieke discs zijn aan hun laatste jaren bezig en we zien dan ook weinig nieuwe Blu-rayspelers meer op de markt verschijnen. Toch zijn er nog fabrikanten die erin geloven, zoals Reavon. Het Franse bedrijf komt met twee high-end Ultra HD Blu-rayspelers voor de echte filmfans die niet zonder hun schijfjes kunnen.

De Reavon UBR-X100 en UBR-X200 zijn volgens het bedrijf zelf universele blu-ray spelers, wat simpelweg betekent dat ze nagenoeg alles kunnen afspelen. Dat mag overigens ook wel wat de prijzen beginnen bij 800 euro. Voor die prijs moeten ze premium prestaties op het gebied van audio en video leveren.

De UBR-X100 en UBR-X200 zijn compatibel met HD Blu-ray, Blu-ray, 3D Blu-ray, DVD, SACD en CD. Ook is er ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X, HDR10 en Dolby Vision. Er zijn twee HDMI-poorten aanwezig. Hiermee kun je desgewenst één poort voor video en één poort voor audio gebruiken. Verder is WiFi (met DLNA) aanwezig en kun je een groot aantal multimedia-bestanden (MKV, WMA, WAVE, FLAC, DSD, JPG) afspelen. Beide spelers worden geleverd met een afstandsbediening die beschikt over achtergrondverlichting voor de toetsen.

Het belangrijkste verschil tussen beide modellen is dat de UBR-X200 meer gericht is op hoge audioprestaties. Dit model komt met extra, analoge uitgangen en componenten voor een betere audioweergave, waaronder Texas Instruments Burr-Brown Audio PCM1690 DACs, een 24-Bit Delta-Sigma DAC en Custom Audiophile Capacitors.

Advertentie

De nieuwe Ultra HD Blu-ray spelers moeten vanaf april te koop zijn. In Duitsland krijgt de UBR-X100 een prijs van 800 euro mee, terwijl de UBR-X200 1.600 euro gaat kosten. Of de spelers ook naar Nederland en België komen is nog niet duidelijk.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Frans

Frans
03 maart 2021 om 18:19

Lijkt veel op de oppo die ik heb. Kost toen hij uit kwam ook 800 euro draait nog steeds goed ook nog waren er updates voor. Ben er nog blij mee en er zijn zat 4 k schijven te koop. Koop ze op internet veel aanbiedingen de winkels nou dat is er maar een dat is media markt is veel te duur.
Zavvi bol.com amazone enz er zijn er meer met aanbiedingen let wel op de ondertiteling die is niet altijd in Nederlands aanwezig voor mij geen probleem kan ook Engels goed volgen.
Zal nog een paar jaar duren dan is het met alle schijven over ook muziek bluerays cd en dvd verdwijnt alles je kunt het niet meer kopen.

Inloggen
Rob

Rob
07 maart 2021 om 08:50

Dat het met blu ray over enige tijd is, is iets waar ik niet van geloof. Het zal wschl. wel een niche worden. Over de hele wereld zijn er liefhebbers en verzamelaars van films die niet bij bol.com verkrijgbaar zijn. Fabrikanten als het Amerikaanse Criterion en het Engelse Masters of Cinema draaien op volle toeren. Hier kun je onder meer terecht voor films van (Duitse) regisseurs als Fritz Lang, Paul Leni, F.W. Murnau, Robert Wiene e.v.a. Mijn kast staat er vol mee.

Inloggen
dave

dave
05 maart 2021 om 20:42

Jammer dat HDR 10+ niet wordt ondersteund, dit zou wel mogen voor zo’n dure speler

Inloggen
Ton

Ton
06 maart 2021 om 10:00

Inderdaad lijkt ie veel op de Oppo die ik ook heb en nog tot tevredenheid werkt. Mocht die op (!) zijn dan kan ik met deze verder. Ik heb nog vele schijfjes in allerlei soorten dus ik draai voorlopig nog even door. Ook met Bluray audio , de opvolger van SACD maar dan (meestal) met Dolby Atmos.

Inloggen