watchOS 7.3 en tvOS 14.4 te downloaden: dit is er nieuw

27 januari 2021 2 Minuten 1 Reacties
apple-watch-series-6-2

Apple heeft dinsdagavond de nieuwste softwareversie voor Apple Watch en Apple TV vrijgegeven, namelijk watchOS 7.3 en tvOS 14.4.

Naast de update voor iOS kun je vanaf nu ook updates voor je Apple Watch en Apple TV verwachten. Moderne apparaten kunnen namelijk watchOS 7.3 en tvOS 14.4 binnenhalen. Voordat je je Apple Watch kunt updaten, is het zaak dat je iPhone helemaal up tot date is. Vervolgens open je de dedicated Watch-app en ga je via de algemene instellingen naar de optie voor software-updates.

watchOS 7.3 nu beschikbaar

watchOS 7.3 voegt onder meer een speciale loopfunctie toe voor Apple Fitness+-abonnees. Tijdens het wandelen kun je dan luisteren naar inspirerende verhalen. Die verhalen zijn afkomstig van artiesten, atleten en andere beroemde en invloedrijde mensen. Elke aflevering duurt zo’n 25 tot 40 minuten, waardoor je dus een prima wandeling kunt maken.

Verder krijgen meer landen toegang tot de ecg-functionaliteit van de Apple Watch. Het gaat nu in het bijzonder om Aziatische landen, zoals Japan. Ook is er een nieuwe Unity Watch Face beschikbaar, in de kleuren zwart, rood en groen. De vormen waarin de kleuren gepresenteerd worden, veranderen gedurende de dag wanneer je beweegt. Je kunt ook voor een optie kiezen met de kleuren zwart, rood, groen en geel of zwart en grijs.

Advertentie

Update voor tvOS

Hoewel er ook een verse update beschikbaar is voor het tvOS, is helaas niet duidelijk wat er precies veranderd is. Tijdens de bètaperiode werden er geen nieuwe functies ontdekt en nu maakt Apple verder ook niets zelf bekend. Meestal gaat het om prestatieverbeteringen en bugfixes bij kleine updates, dus dat zal nu wederom het geval zijn.

Wil je de update voor je Apple TV downloaden, dan kun je dat doen door naar Instellingen > Systeem > Software-updates te gaan. Daar zal de mediaspeler handmatig checken of er nieuwe software beschikbaar is. Krijg je de update nog niet binnen, geen nood: dan kan het zijn dat je er nog heel even op moet wachten.

Je kunt overigens ook gewoon niets doen en de mediaspeler zelf het werk laten doen, omdat tvOS 14.4 automatisch gedownload kan worden. Wanneer de volgende versie komt, is helaas nog niet bekendgemaakt door Apple.

Reacties (1)