Updatetijd: Apple-update iOS 14.4 en iPadOS 14.4 zijn uit

26 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
ios-14-afb-1 FHD

iPhone- en iPad-bezitters opgelet, er is een nieuwe update uit voor je toestel. Deze update verhelpt enkele bugs met de camera en zorgt voor betere audio-opties als je een niet-Apple-hoofdtelefoon gebruikt.

De vierde grote update voor Apple’s iPhone- en iPad-besturingssysteem zijn uit. Het gaat om iOS 14.4 en iPadOS 14.4. De update brengt nieuwe camerawaarschuwingen met zich mee, plus fixes van diverse bugs binnen het besturingssysteem van Apple.

iOS 14.4

De update komt ruim een maand na de derde grote update, die wat meer fun met zich meebracht. In iOS en iPadOS 14.3 zaten bijvoorbeeld intercom-ondersteuning en emoji. iOS 14.4 draait meer om hoe het besturingssysteem werkt. Zo kan de iPhone-camera nu kleinere QR-codes begrijpen. Ook geeft de telefoon notificaties wanneer een iPhone is gerepareerd en de camera niet kan worden geverifieerd als een echte camera (bij iPhone 12).

iPhones die op iOS 14.4 draaien, kunnen ook betere metingen doen van het audioniveau van de een hoofdtelefoon. Het gaat dan om hoofdtelefoons van derde partijen die via Bluetooth werken met de iPhone.

Advertentie

Bug fixes

Ook als het gaat om de bug fixes, dan is daar ook focus op de camera. De problemen waarmee de iPhone 12 Pro kampt wanneer het gaat om HDR-foto’s zou zijn gefixt. Daarnaast zal de Fitness-widget in veel gevallen weer goed updaten. Er is ook een bug gemeld waarbij het typen vertraging oploopt of er geen woordsuggesties verschijnen: ook dat zou nu moeten zijn verholpen.

De updates zijn gratis en kunnen worden gedownload door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Software Update. Het kan zijn dat je update niet handmatig hoeft te starten, omdat deze veelal over the air worden verstuurd. Wil je de volledige patchnotes lezen, dan kan dat op de website van Apple (Engelstalig).

Reacties (0)