Wat is Philips Ambilight?

03 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
Philips-Ambilight-feature

Een vraag die we meer dan eens voorbij hebben horen komen is "Wat is Ambilight precies?" Philips rust bijna al haar middenklasse en high-end TV's uit met deze techniek, maar wat houdt het precies in? Om deze reden leggen we in dit artikel de het nu en de werking van het unieke LED systeem van Philips uit. Ook vind je na de break een video waarin voorbeelden van Ambilight modi getoond worden.

Ambilight is techniek waarbij verschillende LED’s achter de TV ingebouwd zijn. Deze LED lampjes veranderen van kleur precies wanneer de beelden op TV ook veranderen. De kleuren die de overhand in een bepaalde filmscène hebben worden op deze manier geprojecteerd op de muur achter de TV en aan de zijkanten. Ambilight biedt drie belangrijke voordelen; Zo geeft het een kijkervaring waarbij je meer in de film of serie getrokken wordt. Daarnaast moet Ambilight ervoor zorgen dat het contrast en de scherpte op het beeld zelf versterkt wordt. Het laatste voordeel is dat Ambilight help vermoeidheid van de ogen te voorkomen.

Wanneer je in het donker naar de TV kijkt moeten je ogen veel moeite doen om het licht van de TV op te vangen. Je iris is in je oog hard aan het werk om de hoeveelheid licht te controleren, wat voor vermoeidheid en pijnlijke ogen kan zorgen. Wanneer je Ambilight aanzet, in plaats van een lamp in de huiskamer, wordt heeft dit een rustiger effect op je ogen. Deze drie principes worden in onderstaande video nogmaals uitgelegd. Daarnaast wordt getoond hoe je de sterkte Ambilight zelf kunt afstellen.

Ambilight is niet voor iedereen de oplossing en kan voor sommigen zelfs irritant zijn. Het is lastig om de functie in een winkel uit te proberen aangezien je het daar bijna nooit donker krijgt. Aan te raden is te gaan kijken bij iemand die Ambilight reeds gebruikt en met deze ervaring een beslissing te nemen. Dat geldt natuurlijk vooral voor wanneer je alleen een Philips TV overweegt voor de Ambilight techniek. In elk anders geval is het een mooi meegenomen feature die je aan of uit kunt zetten.

Bekijk hier en hier de 2011 LCD/LED TV series van Philips die gebruikmaken van de Ambilight techniek.

Reacties (0)