Waarschijnlijk geen 3D WK voetbal in Nederland

26 mei 2010 1 Minuut 0 Reacties
12-10-08-2010-world-cup

Het is jammer, maar de kans dat het WK voetbal in ons land in 3D zal worden uitgezonden wordt steeds kleiner. Dat is althans wat de mening is van Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS. Tijdens de perspresentatie van het WK voetbal 2010 liet de Jong weten dat hij er niet in gelooft dat iemand het WK in 3D zal uitzenden.

Naast de 2D rechten beschikt de NOS ook over de 3D rechten voor uitzending van de WK wedstrijden. Het is alleen niet zo dat de NOS de wedstrijden zomaar in 3D mag uitzenden, want er is per wedstrijd 40.000 euro extra nodig om dit te mogen. Verwacht wordt dat er tijdens het WK ongeveer 20 wedstrijden in 3D in Europa doorgegeven zullen worden, wat een extra kostenpost van 800.000 euro voor de NOS zou betekenen. Het is nog niet duidelijk of het ook mogelijk zal zijn alleen wedstrijden van het Nederlands elftal in 3D af te nemen.

De kans op 3D voetbal is nog niet helemaal verkeken aangezien de NOS nog in gesprek is met Nederlandse TV aanbieders voor de doorgifte van 3D wedstrijden. Zoals we eerder al berichtten zijn UPC en Ziggo naar eigen zeggen nog in de race. Het enige struikelblok is volgens de Jong dat deze maatschappijen dan wel alle kosten voor hun rekening moeten nemen. Dit zou voor UPC en Ziggo hoge kosten met zich meebrengen welke wellicht doorberekend worden aan de consument die 3D wil zien.

Reacties (0)