Vier redenen om voor een Scorpio te kiezen

07 mei 2017 2 Minuten 0 Reacties
Project-Scorpio

Microsoft publiceerde onlangs de specs van Project Scorpio, de opvolger van de Xbox One. Gamers en hardware-junkies zijn het erover eens: de Scorpio is krachtiger dan de PS4 Pro.

De cijfers zien er op papier indrukwekkend uit, maar wat betekent het? We hebben de vier voornaamste redenen om naar de console uit te kijken voor je op een rijtje gezet.

Scherpste beelden ooit met 4K

4K is in opmars: je treft in steeds meer huiskamers een 4K televisie aan die de scherpste en mooiste beelden bieden. Met de native support van de Scorpio maak je hier optimaal gebruik van. Niet alleen kun je 4K games in al hun glorie spelen, de Scorpio belooft ook nog eens één van de beste 4K Blu-ray spelers op de markt te worden, dus je bekijkt je films en series in de best mogelijke kwaliteit.

Meer details door HDR support

Naast de scherpste beelden dankzij 4K, zorgt de Scorpio met HDR support (High Dynamic Range) voor nog meer details en rijkere kleuren, mits je televisie HDR ondersteunt uiteraard. Hiermee staat de console garant voor een spectaculaire game- en kijkervaring.Enkele grote titels als Final Fantasy XV en Mass Effect Andromeda ondersteunen al HDR en smachten om een console waarop dit tot z’n recht komt. De Xbox One S ondersteunt natuurlijk al HDR, maar mist de combinatie met 4K.

Advertentie

VR support voor Scorpio

Ben je ongevoelig voor het grafische geweld van de Project Scorpio? Wellicht dat VR je over de streep kan trekken. Specifieke details ontbreken nog, maar Microsoft heeft aangekondigd dat de Scorpio in 2018 Windows Mixed Reality content krijgt. Hiermee is het mogelijk om een wijd scala aan third-party VR headsets (zoals de Oculus Rift) te ondersteunen.

Volledig backwards compatible en meer

Dankzij de serieuze specs van de Scorpio, zijn je vertrouwde Xbox games geen enkel probleem voor deze console. Zelfs de 250+ Xbox 360 games zijn dankzij het backwards compatability programma op de Scorpio te spelen. Heb je geen 4K tv, of mis je HDR support? Zelfs zonder deze features is het beeld vele male beter, doordat de Scorpio het maximale uit je games en films haalt.

De exacte releasedatum van Project Scorpio is nog niet bekend, maar naar verwachten zal de console dit najaar verkrijgbaar zijn. Tot die tijd kun je je prima vermaken met al het goede dat de Xbox Marktplaats te bieden heeft op het gebied van entertainment. Met de digitale Xbox Live giftcards van Startselect, zorg je dat je genoeg tegoed hebt op je Xbox Live-account.

Reacties (0)