Video-impressie Samsung 4K Ultra HD en oled tv’s

10 september 2013 2 Minuten 0 Reacties
Samsung-oled

Naast Sony en Panasonic heeft ook Samsung een groot aantal tv's meegenomen naar IFA 2013. De Koreaanse fabrikant toonde reeds gelanceerde modellen, waaronder 4K Ultra HD en oled tv's, maar presenteerde ook prototype tv's.

De tv’s die we eerder al voorbij hebben zien komen zijn de 4K Ultra HD tv’s die Samsung tijdens CES 2013 toonde. Deze modellen beschikken over een 85-inch, een 98-inch en een 110-inch 4K Ultra HD display en zijn voorzien van een lijst die doet denken aan een whiteboard. Deze drie modellen zijn op dit moment nog niet of nauwelijks beschikbaar, laat staan betaalbaar. Ook toonde Samsung de F9000-serie met Ultra HD tv’s. De 65-inch UE65F9000 en de 55-inch UE55F9000 liggen deze maand nog in de Nederlandse winkels voor een prijs van respectievelijk 5.999 euro en 3.999 euro.

Naast deze modellen presenteerde Samsung de KE55S9C oled tv met een gebogen 55-inch display. Dit model ligt inmiddels in de Nederlandse winkels voor een prijs van 8.000. Een tv die we niet eerder zagen is een 55-inch oled tv met gebogen display én de hoge 4K-resolutie. Alsof dat nog niet genoeg is toonde Samsung een 55-inch oled tv met ‘normaal’ flatscreen display maar wel met de 4K Ultra HD resolutie.

In de hal van Samsung was er echter niet alleen aandacht voor oled tv’s met gebogen display. Ook het Full HD lcd dat velen van ons nu in de huiskamer hebben staan werd op een vernieuwende manier getoond. Samsung presenteerde namelijk een 65-inch lcd led tv met gebogen display én 4K-resolutie. De Koreaanse fabrikant geeft aan dat het buigen van een lcd tv vele malen lastiger is dan het buigen van een oled display, met name omdat lcd nog steeds voorzien moet worden van achtergrondverlichting.

Ook Sony toonde eerder deze week een gebogen lcd tv welke deze maand al te koop is, echter met Full HD resolutie. Wanneer het model van Samsung in de winkels ligt is niet bekend.

In onderstaande video geven we een korte impressie van de 4K Ultra HD, oled en gebogen lcd tv’s die Samsung tijdens IFA 2013 toonde.

Reacties (0)