Video IFA 2018: het nieuwste op het gebied van televisie

12 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
IFA-tv-video

Begin deze maand vond IFA 2018 plaats in Berlijn. Tijdens deze grote elektronicabeurs toonden alle grote tv-fabrikanten het nieuwste op het gebied van televisie. FWD en Homecinema Magazine waren hierbij aanwezig en geven je in onderstaande video een impressie van de nieuwste technieken, modellen en ontwikkelingen.

IFA 2018: het nieuwste op het gebied van tv

IFA 2018 stond dit jaar natuurlijk in het teken van oled-televisies en de 4K Ultra HD-resolutie. Zo introduceerde Philips twee nieuwe, premium oled tv’s en toonde Sony de nieuwe AF9-serie. We kijken echter al verder dan oled en 4K Ultra HD. Zo staat 8K Ultra HD, een nog hogere resolutie, al om de hoek. Sharp heeft al 8K-televisies waarvoor je naar de winkel kunt en Samsung brengt binnenkort drie varianten van de 8K QLED-tv op de markt. Ook LG denkt aan de 8K-resolutie maar dan met een oled-paneel. Een compleet nieuwe beeldtechniek is microled, wat mogelijk op langere termijn de opvolger van oled zal zijn. LG en Samsung toonden tijdens IFA 2018 reusachtige microled-schermen maar voordat ze kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar zijn, zijn we weer wat jaren verder. In onderstaande video lopen we langs een aantal van de belangrijkste aankondigingen en ontwikkelingen.

Meer informatie over alle audio- en videoproducten die tijdens IFA 2018 aangekondigd zijn lees je in onze IFA 2018 round-up. Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal, waar je nog meer video’s vanaf de beursvloer vindt.

Reacties (0)