Video: de nieuwe Philips OLED935 oled tv uitgelicht

02 september 2020 1 Minuut 2 Reacties
Philips-OLED935-video

Eerder deze week presenteerde TP Vision de tweede helft van zijn Philips av line-up voor 2020. Naast diverse nieuwe WiFi-speakers, hoofdtelefoons en soundbars komt het bedrijf met een nieuwe premium oled-televisie. De OLED935 is de opvolger van de OLED934 van vorig jaar, en komt dan ook met een aantal belangrijke verbeteringen. Wij waren exclusief bij de presentatie aanwezig en stellen de belangrijkste features en functies van de OLED935 voor in deze video.

De Philips OLED935 is deze maand nog beschikbaar in een 65-inch en 55-inch variant, en in oktober kunnen we ook een 48-inch versie verwachten. Alledrie de modellen beschikken over de nieuwste technieken en standaarden, waaronder de 4K-resolutie, volledige HDR-ondersteuning (HDR10+ en Dolby Vision), Android TV met Google Assistant, Ambilight aan vier zijden van het scherm, de nieuwste en vierde generatie P5-processor met AI+, een 3.1.2-kanaals audiosysteem met Dolby Atmos-speakers van Bowers & Wilkins en ondersteuning voor DTS Play-Fi.

De 65-inch versie kost 3.499 euro, terwijl de 55-inch variant 2.499 euro gaat kosten. De prijs van het 48-inch model is nog niet bekendgemaakt. Wil je alles over de plussen en minnen van deze oled-televisie weten? Wij hebben de Philips OLED935 al uitgebreid getest. Lees alles over onze ervaringen in de Philips OLED935 review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Max Coester

Max Coester
07 oktober 2020 om 12:01

Hoi Martijn,

Martijn dank voor jouw review. Inmiddels ben ik ook in het bezit van de Philips 55oled935. Inderdaad een prachtig toestel met mooi geluid, fantastisch beeld en het 4-zijdige ambilight is een verademing.
Wat ik echter minder vind is de 4x ARC hdmi aansluiting. HDMI-ARC conflicteert met mijn Logitec Elite afstandsbediening. Bij activiteitsverandering (bijv. van tv kijken hdmi 1 naar Blue ray kijken hdmi 2) gaat de verandering van source niet plaatsvinden.
Ik heb zowel Logitec als Philips hierover geïnformeerd en beide kunnen mij geen oplossing bieden. Ik moet dus met de hand van source veranderen.
Hiervoor was ik in het bezit van de Philips 49pus7503 die ik via een philips HTL6145C soundbar had aangesloten op een Yamaha receiver en dat ging allemaal goed. Deze soundbar beschikte over een gewone hdmi- en een ARC hdmi aansluiting. De tv had ik op de gewone hdmi aansluiting aangesloten.
Martijn weet jij misschien hoe dit euvel te verhelpen is? Ik hoor graag jouw reactie.

Met vriendelijke groet,

Max

Inloggen
Karel

Karel
21 oktober 2020 om 16:12

Hoi Martijn,

Ook ik ben in het bezit van de Philips 55oled935. Inderdaad een prachtig toestel met mooi beeld en geluid. Maar waar ik tegenaan loop en hem eigenlijk ook mede voor gekocht heb is de subwoofer pre out mogelijkheid. Ik heb nog een actieve subwoofer staan en wilde die erop aan sluiten voor de extra lage bassen.

Nu loop ik tegen vertragingen op waardoor de bassen een fractie van een seconde te laat aankomt bij de subwoofer. En soms wordt de subwoofer als speaker aangestuurd waardoor je een soort vissenkom hoort. Het lijkt dus een audio aansturing te zijn van YouTube of wat dan ook.

Het gekke is dat dit alleen gebeurd met YouTube app die op de tv (Android TV) maar ook niet weer bij alle filmpjes. Maar speel ik YouTube af via mijn KPN kastje (HDMI) dan heb je die vervelende vertraging niet (wel de vissenkom helaas).

Andere apps zoals Netflix & Videoland werken prima met perfect geluid.

Ik heb een chat met Philips gehad en die vertellen mij te wachten op een update van Android TV en dan hopen dat het opgelost is.

Er gaat dus wat mis met de aansturing van de sub pre out poort. Als je alleen de soundbar aanhebt werkt alles naar behoren, maar als je eenmaal de klappen van de subwoofer gehoor/gewend bent, wil je niets anders meer. En nu erger je je kapot als het geluid weer eens niet synchroom loopt.

Ik mag hopen dat hier een oplossing voor komt.

Inloggen