TP Vision lanceert Philips OLED935 oled tv met Bowers & Wilkins soundbar

01 september 2020 3 Minuten 0 Reacties
Philips OLED935 5

Voor de meesten zal het geen grote verrassing meer zijn - zeker omdat we de tv al getest hebben - maar TP Vision heeft vandaag de nieuwe OLED935 oled-televisie officieel gepresenteerd. Dit model is de verbeterde versie van de OLED934 van vorig jaar en komt wederom met een audiosysteem dat ontwikkeld is door Bowers & Wilkins.

Philips OLED935 oled-tv

De Philips OLED935 is de enige televisie die TP Vision voor de 2e helft van dit jaar lanceert, maar het is meteen ook de meest rijkelijk uitgeruste televisie. De oled-televisie is voorzien van een 4K-resolutie en volledige HDR-ondersteuning. Zo wordt HDR10, HDR10+, HLG en Dolby Vision ondersteunt. Natuurlijk is ook ondersteuning voor Dolby Atmos aanwezig en heb je toegang tot het Android TV smart tv-platform.

Ten opzichte van zijn voorganger is de OLED935 op verschillende punten verbeterd. Zo beschikt het nieuwe model over vierzijdig Ambilight, waarbij de leds dus aan elke kant van het scherm geplaatst zijn. Ook het audiosysteem van Bowers & Wilkins is verbeterd. Het is nog steeds een 3.1.2-systeem met Dolby Atmos up-firing speakers maar de tweeter is nu losgehaald van de rest. Deze is in een eigen, solide behuizing bovenop de soundbar geplaatst, wat moet zorgen voor nog meer detailweergave en strakkere hoge tonen. Elke driver is verwerkt in een aparte luidsprekerbehuizing in combinatie met een minimalistische metalen gebogen arm die als tafelstandaard dient. Om de set te kunnen ophangen, is er een wandmontage-optie inbegrepen. De bas wordt geleverd door een nieuwe subwoofer van 100 mm x 65 mm, die naar de achterkant van de speakerbox wordt geleid door middel van Bowers & Wilkins’ eigenontwikkelde Flowport-technologie. De subwoofer-uitgang biedt de optie om de bas verder uit te breiden.

De P5 Picture Processor is voor de OLED935 ook verbeterd. De nieuwe generatie beschikt over AI+, waarmee onder meer de bewegingsscherpte verbeterd is, de overgangen tussen kleuren verbeterd zijn en het risico op het inbranden van statische objecten in beeld verminderd wordt.

De OLED935 is de eerste Philips tv die is uitgerust met DTS Play-Fi. Dat betekent dat je eenvoudig audio van een naar deze televisie kunt streamen. Play-Fi speakers kunnen draadloos met de televisie gekoppeld worden om audio weer te geven, en ze kunnen zelfs als surroundspeakers ingezet worden. Ook kun je eenvoudig muziek van een mobiel apparaat streamen naar de tv.

De set heeft een dun chassis, randloos frame en een hoogwaardige metalen afwerking. De centrale luidsprekerbehuizing is omhuld in transparant, akoestisch Kvadrat-doek gecombineerd met een metalen micromesh-afwerking op het bovenoppervlak van de speaker om de Dolby Atmos-prestaties van de tv verder te optimaliseren. De nieuwe afstandsbediening beschikt over verzonken toetsen met achtergrondverlichting. Het design heeft een gemetalliseerde afwerking en de zijkanten en achterkant zijn gehuld in verantwoord geproduceerd leer van het Schotse Muirhead.

Prijs en beschikbaarheid

De Philips OLED935 komt in een 65-inch, 55-inch en 48-inch formaat op de markt. De 65-inch versie kost 3.499 euro, terwijl de 55-inch versie voor 2.499 euro gekocht kan worden. Wat de 48-inch variant gaat kosten is nog niet bekend.

Review

Wil je alles weten over de plus- en minpunten van deze tv? Lees dan meteen door in onze Philips OLED935 review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)