Video: alles over beeldkwaliteit uitgelegd

05 oktober 2017 1 Minuut 2 Reacties
video-beeldkwaliteit

We willen natuurlijk allemaal een televisie met de best mogelijke beeldkwaliteit. Maar wat bepaalt nu net de beeldkwaliteit van een televisie?

Video: alles over beeldkwaliteit

Een mooie televisie met de best mogelijke beeldkwaliteit uitzoeken is geen gemakkelijk karwei. Want wat bepaalt nou eigenlijk de beeldkwaliteit? Wat bedoelen we eigenlijk als we over contrast spreken, wat betekent een goed contrast voor het beeld, en hoe verhouden OLED en lcd zich ten opzichte van elkaar? Of is het kleurweergave? Moet je een televisie kiezen met het grootste kleurbereik, of maakt dat weinig uit?  Rec.709 en Rec.202, wat betekenen deze normen voor een tv-kijker? En bewegingsscherpte, wat bedoelen we daar juist mee?

Volstaat het om een 100 Hz tv te kiezen of zijn er wel meer details waar je op moet letten? Beeldkwaliteit wordt ook bepaald door ingebouwde software van je televisie. Zonder dat je het weet voeren televisies heel wat bewerkingen uit op je bronmateriaal, om het zo knap mogelijk te presenteren op het scherm. Moet je al die bewerkingen uitschakelen, of leveren ze echt een meerwaarde? Op al die vragen geven we je een antwoord in de onderstaande video. Zo weet je precies waar je op moet letten als je de beste beeldkwaliteit zoekt.

Advertentie

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van TP Vision.

Meer informatie

Meer tips en adviezen over het aansluiten van apparaten binnen je home cinema-systeem, het gebruik van kabels en de aanschaf van componenten vind je in onze home cinema informatiegids en dan met name de gids voor het kopen en instellen van televisies. Ook kun je verder lezen via onderstaande links.

Google Chromecast Audio en Chromecast built-in: wat is het en hoe werkt het?
HDMI 2.1: dit moet je weten
Zo verbind je een iPhone of iPad met je televisie (draadloos of met kabel)
10 tips voor bekabeling in je home cinema-systeem
HDMI mythes en fabels: kan een HDMI-kabel het beeld op je tv veranderen?


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

frans

frans
06 oktober 2017 om 10:54

Heeft ook te maken met alles goed bekabelen en afstellen van je apperaten bluray kabelbox HDMI kabels dat vergeten mensen wel is niet iedereen is technies aangelegd.
Dat is en blijft wel belangrijk om een mooi beeld en geluid te hebben.
Kost ook wel wat de meesten hebben het er niet voor over alleen de audio freak.
tv oled 2500.
reciever 1400.
blueray 850.
horizonbox elke maand kosten.
dan word het te duur voor veel.
Help ook vaak mensen die het niet kunnen met instellen of advies over deze dingen.

Inloggen
frans

frans
06 oktober 2017 om 10:57

Ik vergeet de boxen ik heb er nu 9.1 staan dus dat kost ook nog wel is aardig wat zeker kwaliteit speakers ik kef en relsub.
2500 is niks voor goede boxen

Inloggen