Verkoop entertainment en lifestyle divisie Philips gaat niet door

25 oktober 2013 1 Minuut 0 Reacties
Philips Fidelio SoundSphere

Eind januari maakte Philips bekend haar entertainment en lifestyle divisie te verkopen aan Funai Electric. Met de verkoop zou 150 miljoen euro gemoeid zijn. Vandaag maakt Philips echter bekend dat de verkoop niet doorgaat.

Philips laat vandaag middels een persbericht weten dat de overname door het Japanse Funai Electric per direct stopgezet is. Het Eindhovense bedrijf had alle voorbereidingen voor de overname getroffen, maar Funai zou zich niet aan de afspraken gehouden hebben waardoor Philips genoodzaakt is de verkoop niet door te laten gaan. Het bedrijf uit Japan zou naast de 150 miljoen euro voor de overname van de entertainment en lifestyle divisie ook betalen voor de overname van merklicenties.

Funai zou volgens Philips ‘geweigerd de stappen te nemen om de transactie af te ronden’. Wat hiermee precies bedoelt wordt is niet duidelijk maar er worden wel stappen ondernomen om de geleden financiële schade te verhalen op Funai Electric. Daarbij is duidelijk dat de Eindhovense fabrikant op zoek moet naar een andere koper. Tot die gevonden is blijft de entertainment en lifestyle divisie, onder meer verantwoordelijk voor de Fidelio speakers, in het beheer van Philips en gaat verder onder de naam WOOX Innovations. Voor consumenten zal er op korte termijn echter niks veranderen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)