UPC lanceert nieuwe EPG voor digitale TV

04 augustus 2010 1 Minuut 0 Reacties
UPC-EPG

UPC Nederland lanceert vandaag in één keer bij al haar klanten van digitale TV haar nieuwe Elektronische Programmagids (EPG). De nieuwe EPG is een belangrijke stap voor UPC bij het uitbouwen van haar digitale televisieplatform. Zo wordt het op korte termijn onder meer mogelijk Mediaboxen met een ingebouwde digitale videorecorder op afstand in te stellen.

De gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe Elektronische Programmagids is volgens UPC verbeterd ten opzichte van de huidige versie. De EPG bevat meer programma informatie per scherm en de informatie kan sneller worden opgevraagd. Doordat de EPG een transparante achtergrond heeft gekregen, blijft bovendien het TV-programma zichtbaar dat bekeken wordt wanneer men informatie in de EPG opzoekt.

De nieuwe EPG vormt de eerste van enkele productinnovaties die UPC op haar digitale televisieplatform zal lanceren. Zo kondigde UPC al eerder aan dat zij het mogelijk zal maken Mediaboxen met een ingebouwde digitale videorecorder via het internet of de mobiele telefoon te programmeren. Deze functionaliteiten worden nog dit jaar geïntroduceerd.

Bron: UPC

Reacties (0)