Telenet introduceert TV-box met ondersteuning voor stembediening, HDR en 4K

26 april 2019 1 Minuut 8 Reacties
Telenet 4k box

Telenet brengt een nieuwe settopbox op de markt. De Belgische provider komt met een nieuwe TV-box die ondersteuning voor de meest recente standaarden biedt, waaronder 4K en HDR.

Daarnaast biedt de box ondersteuning voor spraakbediening en krijg je toegang tot YouTube en Netflix.

De nieuwe TV-box van Telenet speelt volgens de provider in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van audio en video. Eén van de nieuwe mogelijkheden is de bediening middels spraak. De afstandsbediening beschikt over een microfoon, waarin je spraakcommando’s kunt inspreken an op de spraaktoets gedrukt te hebben. Als voorbeeld geeft Telenet de commando’s ‘Vier’ en ‘Brad Pitt’, waarna de gevraagde zender getoond wordt of zoekresultaten getoond worden.

Verder werkt de afstandsbediening nu middels radiofrequenties in plaats van infrarood, waardoor de TV-box netjes weggewerkt kan worden in een kast.  De decoder biedt ondersteuning voor content in HDR en 4K, en geeft toegang tot apps als YouTube en Netflix. Opgenomen programma’s worden met de nieuwe box niet meer lokaal, op een harde schijf, opgeslagen maar worden uit de cloud gehaald.

Samen met de nieuwe decoder wordt een nieuwe website en een nieuwe app gelanceerd. Met de app kunnen abonnees binnen Europa live televisie of opnamen bekijken. Telenet benadrukt dat de huidige decoder, Yelo Play-app en website blijven werken en dat het bedrijf deze voorzieningen ook zal ondersteunen.

Reacties (8)