Telenet vervangt oude digitale tv decoders voor nieuwe toestellen

30 januari 2020 2 Minuten 1 Reacties
Telenet Digibox

Telenet haalt zijn oudste type digicorders en digiboxen uit de markt. Klanten die een toestel huren, kunnen dit kosteloos omruilen voor een nieuwer toestel. Ook voor gekochte toestellen biedt Telenet een oplossing.

Het gaat om decoders die verdeeld werden tussen 2007 en 2013. Een belangrijk onderdeel van de software wordt niet meer aangeboden door de leverancier. Als een gevolg kunnen de decoders binnenkort het digitale televisiesignaal niet langer op een juiste manier ‘lezen’. Telenet kan daarom het digitale signaal naar deze decoders niet langer ondersteunen vanaf 31 maart.

De digitale zenders die een klant thuis ontvangt, zijn veilig versleuteld. Dit gebeurt via een toestel dat de klant huurt of koopt bij Telenet: een digicorder, een digibox, een CI+ kaartje. Zo garandeert Telenet de rechthebbenden van de films, series en programma’s dat hun content op een veilige manier bij de klant aankomt en niet zomaar verder verspreid kan worden. Voor de oudste actieve versie van decoders heeft de leverancier aan Telenet laten weten niet langer deze ‘sleutel’ aan te bieden. Daarom moet Telenet het digitale signaal naar deze decoders stopzetten vanaf 31 maart.

Het oudste type actieve digicorders en digiboxen werd verdeeld tussen 2007 en 2013. De laatste update op deze toestellen dateert van mei 2014. Daarom ondersteunen de decoders niet het laatste TV-menu en kunnen klanten toepassingen zoals ‘Terugkijk TV’ niet gebruiken. Klanten die een decoder huren, konden deze dan ook al eerder kosteloos omruilen naar een nieuwer model. Een overgrote meerderheid deed dit al. Momenteel heeft slechts 2% van de televisieklanten nog een dergelijke decoder staan, vooral als ‘tweede’ toestel, bijvoorbeeld in de slaapkamer of op de zolderkamer.

Advertentie

Zo’n 15.000 klanten huren nog een dergelijke decoder. Zij kunnen kosteloos ruilen voor een nieuwer model, met meer functionaliteiten.  Voor wie zijn decoder gekocht heeft, stelt Telenet verschillende oplossingen voor. Er zijn zo’n 30.000 gekochte toestellen in de markt, van minstens zes jaar oud. Deze klanten kunnen kosteloos een nieuwe decoder huren tot 31 juli 2020. Daarna betalen ze de geldende huurtarieven (€9,37 of €4,53 per maand). Wie liefst zijn decoder opnieuw aankoopt, krijgt een korting van €15 op een box of €35 op een corder. Wie geen decoder wenst te gebruiken, kan gebruik maken van ‘TV met een Kaartje’ of YUGO. Twee op drie van deze gekochte decoders dient als ‘tweede’ toestel, bijvoorbeeld in de slaapkamer of zolder. Alternatief hiervoor is gebruik maken van de app of website Yelo TV (inbegrepen bij het tv-abonnement).

De vermelde promoties zijn geldig vanaf 4 februari 2020 en kunnen hier teruggevonden worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans Callebaut

Frans Callebaut
31 januari 2020 om 21:02

hallo martijn,
in uw bericht van april vorig jaar is er sprake van een 4K settopbox van telenet, maar daar heb ik nooit meer iets over gehoord. wat is trouwens het verschil tussen een settopbox en een digibox ?
mvg,
frans callebaut

Inloggen