Ultra HD Blu-ray spelers verschijnen in 2016 pas

03 september 2015 1 Minuut 2 Reacties
Samsung-Ultra-HD-Blu-ray-speler

Er was hoop dat we deze week tijdens IFA 2015 de eerste Ultra HD Blu-ray spelers voor consumenten zouden gaan zien maar nog geen enkele fabrikant lijkt van plan op korte termijn een model op de markt te brengen.

Nadat Panasonic gisteren al liet doorschemeren pas in 2016 de eerste speler te lanceren geeft ook Samsung vandaag aan zijn eerste Ultra HD Blu-ray speler volgend jaar pas uit te brengen.

Tijdens de internationale persconferentie heeft Samsung wat meer duidelijkheid gegeven over de komst van Ultra HD Blu-ray, de nieuwe Blu-ray-variant voor films in 4K-resolutie. De eerste speler van het bedrijf kunnen we begin 2016 pas verwachten, samen met de introductie van de eerste 4K-titels op Blu-ray. Samsung geeft aan dat filmstudio FOX rond die tijd ongeveer 20 films op Ultra HD Blu-ray zal uitbrengen. Naast de hoge 4K Ultra HD-resolutie bieden deze films ook High Dynamic Range (HDR) voor een extra heldere weergave met intensere kleuren.

Over de speler zelf weten we helaas nog maar weinig, behalve dat deze natuurlijk ook compatibel is met normale Blu-ray schijfjes en dvd’s. Daarbij wordt de speler uitgerust met Digital Bridge, waardoor het delen van films met andere apparaten eenvoudiger moet worden. Qua uiterlijk heeft Samsung details van de gebogen tv’s overgenomen; de speler lijkt namelijk een gebogen design te krijgen.

Advertentie

Ook Panasonic toonde deze week een Ultra HD Blu-ray speler maar dit was wederom een prototype. Wel liet het bedrijf onlangs doorschemeren wat we kunnen verwachten qua prijs van de hardware en schijfjes. Meer informatie lees je in ons artikel over Ultra HD Blu-ray spelers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Peter vb

Peter vb
03 september 2015 om 14:57

Je verwacht het niet…

Inloggen
Peter vb

Peter vb
03 september 2015 om 15:02

Tegen die tijd zijn er veel 4k tv’s verkocht en komen we erachter dat het verschil met 1080P niet zo groot is. Maar goed,dan hebben ze goed verdient aan die tv’s.

Inloggen