TP Vision lanceert Philips OLED+936 en OLED+986 Ultra HD OLED-TV’s

31 augustus 2021 3 Minuten 0 Reacties
Philips OLED986

TP Vision heeft vandaag een evenement gehouden waarbij er nieuwe Philips OLED+ TV's werden gepresenteerd. Het gaat om de OLED+936 in 48", 55" en 65" en de OLED+986 in 65".

Philips OLED+936 en OLED+986

Waarschijnlijk heb je de nieuwe review van de Philips 65OLED936 uit de zojuist aangekondigde OLED936-serie al op onze homepage zien staan. Onze expert Eric vertelt je alles over deze nieuwe Ultra HD OLED-tv met Bowers & Wilkins audiosysteem, Ambilight en de vijfde generatie P5 processor. De OLED936-serie is verkrijgbaar in drie verschillende formaten, namelijk 48″, 55″ en 65″. De OLED986 deelt voor het grootste deel dezelfde specificaties, maar is enkel in 65″ verkrijgbaar. Daarnaast heeft dit model volgens TP Vision één van de meest geavanceerde geluidssystemen ooit op een televisie.

Specificaties Philips OLED+936 en OLED+986

Beide nieuwe 4k-OLED tv’s bevatten de 5e generatie P5 AI-beeldprocessor met nieuwe hoogwaardige OLED-panelen voor een uitzonderlijke PQ. De audio komt van Bowers & Wilkins. De B&W-geluidssystemen bevatten meerdere luidsprekers, zijn voorzien van op maat gemaakte Tweeter-on-Top-technologie, Continuum-kegels en Dolby Atmos ‘elevation’-drivers. Beide sets zijn uitgerust met een verbeterde Dolby Multistream Decoder en HDMI eARC voor een efficiëntere audio-overdracht. Indien gewenst kan je op beide series een externe actieve subwoofer aansluiten.

Er is ondersteuning voor HDR10+ Adaptive plus compatibiliteit met alle belangrijke HDR-standaarden, waaronder HDR10+, HDR10, HLG en Dolby Vision. Vierzijdige Ambilight is aanwezig voor het verhogen van je entertainment-ervaring en de afwerking met staal, Kvadrat-stof en Muirhead-leder zorgt voor een hoogwaardig Europees design. Gamers kunnen hun hart ophalen met volledige HDMI 2.1-functionaliteit met VRR & Low Latency en Fast Motion Clarity.

Philips OLED+936

De Philips OLED+936 heeft verschillende upgrades gekregen in vergelijking met de vorige generatie. Zo beschikt dit model over nieuwe cross-over componenten van hoge kwaliteit, nieuwe surrounds voor alle drie de tweeters, een nieuwe 100mm x 65mm profielstijvere conus, een krachtige magneet voor de basdriver, nieuwe spreekspoelen voor de vier mid-range drivers en nieuwe profielconussen voor de Atmos elevations units. Het resultaat van dit alles is een 3.1.2.-systeem dat preciezer, gecontroleerder en beter belast kan worden en tegelijkertijd meer impact en energie kan leveren.

De minimalistische schuine arm tussen paneel en speakerkast dient als tafelstandaard, maar wie dat wil kan ook kiezen voor wandmontage. De tv herkent en decodeert Dolby Atmos-content voor de allerbeste resultaten en ook voor niet Dolby Atmos-content kan de tv middels de elevation drivers toch een Dolby Atmos-ervaring creëren.

Philips OLED+986

De Philips OLED+986 is het echte vlaggenschip van de nieuwe modellen en moet de hoogste PQ-prestaties en het meest geavanceerde geluidssysteem ooit op een televisie bieden. De speakerbehuizing is opnieuw gemonteerd in een speciale behuizing onder de tv. De Tweeter-on-Top driver is nu voorzien van zowel nieuw surroundgeluid als de metalen Nautilus-buis van Bowers & Wilkins. Zo wordt de warmteafvoer van het verhoogde vermogen van de nieuwe versterkers verbeterd. De drie 100mm mid- en basdrivers hebben nu Continuum-conussen en een spreekspoel met hogere specificaties en crossover-componenten. Dit allemaal tezamen moet zorgen voor een groot en ruimtelijk geluidsbeeld van audiofiele kwaliteit.

De OLED+986 beschikt over de nieuwste generatie Dolby Atmos-decodering en een Atmos Virtualizer voor ruimtelijke audio. Samen met de vierzijdige Ambilight moet dit zorgen voor een meeslepende audiovisuele ervaring.

Prijs en beschikbaarheid

De Philips OLED+936-serie is vanaf september verkrijgbaar in de volgende modellen:

  • 65OLED+936 (65″)  – 3.499 euro
  • 55OLED+936 (55″)  – 2.499 euro
  • 48OLED+936 (48″)  – 1.999 euro

De Philips OLED+986 is begin oktober verkrijgbaar:

  • 65OLED+986 (65″) – 4.449 euro

Reacties (0)