Toshiba stopt OLED productie voorlopig

05 oktober 2010 1 Minuut 0 Reacties
lg-15inch-oled

Toshiba is de laatste jaren een van de grootste bedrijven achter de OLED technologie en productie geweest, maar deze week heeft het merk aangekondigd te stoppen met haar plannen om OLED in massaproductie te brengen. Deze plannen worden binnenkort bijgesteld en Toshiba zal zich voorlopig concentreren op de LCD technologie.

OLED TV’s worden gezien als de volgende grote display techniek, maar toch ziet Toshiba voorlopig dus af van de plannen om OLED ook daadwerkelijk op de markt te brengen. De plannen worden in de ijskast gezet en op een later tijdstip bijgesteld.

Toshiba en Panasonic hebben de afgelopen jaren 191 miljoen dollar gestopt in de constructie van een OLED productie lijn in Japan, vooral gericht op displays voor mobiele apparatuur. Het is nog niet duidelijk wat de reactie van Panasonic gaat zijn na dit bericht van Toshiba.

Ondanks dat Toshiba haar plannen in de ijskast zet krijgt de OLED technologie nog steeds voldoende steun van grote fabrikanten als Samsung, LG en Sony. Ook kleinere fabrikanten geloven in OLED voor zowel displays and licht oplossingen.

Reacties (0)