Toshiba kondigt 4K OLED tv en zelfs een Star Wars tv aan

01 september 2017 2 Minuten 1 Reacties
Toshiba-oled-2017

Toshiba kondigt op de IFA 2017 een 4K-OLED televisie aan met HDR-ondersteuning. Ook toont het bedrijf een tv met een ontwerp gebaseerd op Star Wars.

Toshiba gaat voor oled

Rond Toshiba is het een tijdje stil geweest in de wereld van tv’s. Afgelopen zomer kwam het bedrijf weer terug in beeld dankzij de een licentieovereenkomst met Vestel. Als resultaat hiervan heeft Toshiba nu twee 4K OLED tv’s aangekondigd, die beiden overweg kunnen met HDR10 en Dolby Vision. De tv’s zullen in de toekomst ook HLG gaan ondersteunen.

De tv’s komen met vier HDMI 2.0 ingangen, kunnen 99 procent van het DCI-P3 kleurbereik weergeven, beschikken over een 10-bit-paneel en daarbij kan 4K-content ook via het smart-gedeelte worden afgespeeld. Veel informatie over de prijs en beschikbaarheid is er nog niet, behalve dat de 55-inch versie 1699 euro zal gaan kosten.

Tv’s met Amazon Alexa

Toshiba kondigt meer tv’s aan, waaronder een reeks tv’s met ondersteuning voor Amazons Alexa. De formaten voor deze panelen lopen van 43 tot 75 inch, waarbij het 43 inch model 400 euro zal gaan kosten. Door deze tv’s te verbinden met hetzelfde netwerk als een Amazon-speaker kan de tv in- of uitgeschakeld worden, er kan gezapt worden, het volume kan veranderd worden en meer, allemaal door midden van stembediening.

Om maar meteen alle markten te bedienen meldt Toshiba ook een flinterdunne design-tv te gaan verkopen, een 65 inch exemplaar met 4K-paneel en HDR. Deze tv beschikt over zeer dunne randen en maakt gebruik van de lcd led-techniek.

Over alle tv’s is nog weinig bekend behalve een eerste aankondiging. Later dit jaar zouden de tv’s verkrijgbaar moeten zijn dus meer informatie volgt.

Star Wars

Speciaal voor een zeer selectieve doelgroep is Toshiba de samenwerking aangegaan met Lucasfilm. Deze samenwerking levert een 24 inch HD-ready tv met een Star Wars-thema. De bezel is voorzien van afbeeldingen van een X-wing fighter en de tv toont telkens bij het opstarten het logo van Star Wars. Als de tv wordt uitgeschakeld verschijnt een afbeelding van een Storm Trooper in beeld, en klinkt het geluid van een lightsabre. De tv wordt zelfs verpakt in een Star Wars-doos.

De tv heeft twee HDMI-ingangen, ingebouwde WiFi en kost 219 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

WvB22

WvB22
02 september 2017 om 17:02

Jemig, HD-ready resolutie. Bestaat dat nog tegenwoordig. Maar goed is ook echt een niche product voor de allerjongsten zo te zien. Kennelijk bedoeld als eerste tv voor je kind.

Inloggen