Toshiba introduceert WL863 en YL863 3D TV series

01 september 2011 2 Minuten 0 Reacties
Toshiba-YL863

Toshiba heeft ze in april kort even aangekondigd, maar vandaag tijdens de IFA 2011 zijn de YL863 en WL863 3D TV's daadwerkelijk gepresenteerd. Beide modellen beschikken over Toshiba's krachtige Cevo processor welke voor gedetailleerde beelden, vloeiende 3D rendering en gebruiksvriendelijke Smart TV functies moet zorgen. Beide series worden deze maand nog in Nederland verwacht.

Ook beschikt zowel de YL863 als de WL863 serie over de mogelijkheid TV opnamen te maken op een externe USB harddisk, de actieve 3D techniek met actieve shutter brillen, real-time 2D naar 3D conversie, Edge Lit LED achtergrondverlichting, DLNA certificering, Personal TV functies om de TV helemaal naar eigen smaak in te stellen, en een uniek design ontworpen door de Deen Jacob Jensen. De zwarte WL863 en de zilverkleurige YL863 zijn verkrijgbaar in drie schermgroottes: 42 inch, 46 inch en 55 inch.

Personal TV stelt maximaal vier gezinsleden in staat om hun optimale beeldinstellingen, favoriete zenders en media collecties op te slaan. De nieuwe toestellen bieden tevens de mogelijkheid om geluidsinstellingen te personaliseren: óf ze onthouden het volumeniveau van iedere gebruiker nadat het toestel is uitgezet óf ze selecteren automatisch het opgeslagen volumeniveau van de gebruiker zodra ze worden aangezet. Om te achterhalen wie er voor het scherm zit, hebben de TV’s een geïntegreerde camera met gezichtsherkenningssoftware aan boord, zodat de persoonlijke instellingen van de betreffende kijker geselecteerd worden. De toestellen ‘zien’ ook als er helemaal niemand voor het scherm zit. Als er een tijdje niemand kijkt, schakelen ze automatisch over op de standby-modus.

De WL863 en YL863 3D TV’s beschikken ook over Toshiba Places, het Smart TV internet platform van Toshiba. Dit platform strekt zich uit over de gehele productreeks van Toshiba, dus ook laptops en tablets. Gebruikers van de nieuwe toestellen hebben toegang tot Video Place, dat een ruime keus aan films biedt, News Place, dat nieuws uit alle delen van de wereld verspreidt, Music Place, dat gebruikers in staat stelt diverse muziekcatalogi en internetradioservices te benaderen, en Social Place, dat toegang geeft tot diensten gericht op het delen van privé content. Mocht je een iPhone hebben dan kun je met een gratis applicatie je Toshiba TV eenvoudig bedienen.

Ook heeft Toshiba de Auto Calibration-tool in de nieuwe TV’s geïntegreerd. Aangestuurd door een sensor die wordt aangesloten via de USB poort kiest deze tool automatisch de parameterinstellingen die een beeldkwaliteit genereren die normaliter alleen in professionele studioapparatuur wordt gevonden. Dankzij de CEVO Engine heeft Auto Calibration geen externe PC nodig.

De TV’s uit de WL863 en YL863 serie zijn leverbaar in het derde kwartaal van 2011. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Reacties (0)