Toshiba brengt XL9C-serie oled-televisies naar de Benelux

22 maart 2022 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba XL9C oled tv 1

Toshiba is terug van weggeweest. Althans; het merk is terug van weggeweest. Het Turkse moederbedrijf van Vestel heeft de merkrechten een tijdje geleden gekocht en brengt nu ook in de Benelux televisies uit. Deze week kondigt het bedrijf de eerste oled-televisies onder de vlag van Toshiba aan.

Toshiba brengt binnenkort de XL9C-serie oled-televisies naar Nederland en België. De nieuwe modellen zijn voorzien van een 100Hz oled-paneel dat door LG Display geleverd wordt, de 4K-resolutie, spraakbediening en ondersteuning voor zowel DTS:X als Dolby Atmos.

De Toshiba XL9C-serie bestaat uit twee modellen: een 55-inch variant en een 65-inch variant. Beide oled-tv’s bieden ondersteuning voor HDR, in de vorm van Dolby Vision en HDR10+. Ook is er een Game Mode aanwezig, waarmee games met 100 fps gespeeld kunnen worden en de inpt lag geminimaliseerd wordt. HDMI 2.1 is aanwezig, inclusief HDMI eARC en ALLM.

Op het gebied van audio zijn de televisies voorzien van een Onkyo-speakersysteem met ondersteuning voor DTS Virtual:X, DTS:X en Dolby Atmos. Onder de motorkap zien we de TRU Picture Engine van Toshiba terug, bestaande uit TRU Resolution, TRU Micro Dimming en TRU Flow. Deze technieken moeten zorgen voor een vloeiende en hoogwaardige beeldkwaliteit.

De tv’s van Toshiba komen met hun eigen smart tv-systeem, met toegang tot de meest populaire diensten, zoals Netflix, Amazon Prime en YouTube. Ook is spraakbediening aanwezig in de vorm van Google Assistant en Amazon Alexa.

De XL9C-serie oled-televisies van Toshiba moeten binnenkort in de Nederlandse en Belgische winkels verschijnen. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Reacties (0)