Top 10 beste 37 inch LCD en plasma TVs vandaag de dag

11 april 2010 3 Minuten 0 Reacties
Panasonic-TX-L37V10B

Het maken van de beslissing om te upgraden van een oude 28 inch CRT TV is gemakkelijk, maar om nu meteen voor een 42 inch plasma TV te gaan is misschien wat ver gezocht. Om deze reden wordt 37 inch de laatste tijd steeds populairder; een stuk indrukwekkender dan een 32 inch model, maar niet té groot dat hij je in je woonkamer domineert. Ook is het vaak een maximum formaat voor diegenen onder ons die door het grootte van de kamer een TV in de hoek moeten passen.

De 37 inch flatscreen markt is net zo competitief als elke andere markt, zowel in plasma als LCD modellen. Toch is de Panasonic TX-P37X10 de enige plasma TV die nog in dit formaat gemaakt wordt. De top 10 bestaat dan ook naast dit plasma model uit LCD TV’s van onder andere Panasonic, Sony, LG en Toshiba. De 37 inch markt is een markt geworden die gedomineerd wordt door agressieve lage prijzen. Maar niet alleen de prijzen zijn voordelig, ook bevatten de meeste modellen moderne features als Full HD, Internet mogelijkheden, 100Hz scanning, en draadloze mogelijkheden om muziek en video te streamen vanaf een computer.

Techradar heeft een overzicht gemaakt van de 10 beste 37 inch LCD TV’s vandaag de dag. Bekijk hieronder een kort overzicht, beginnend bij de goedkoopste.

Panasonic TX-P37X10

Het enige 37 inch plasma model dat vandaag de dag beschikbaar is, is tegelijkertijd ook een van de beste TV’s in deze grootte.

Sony KDL-37S5500

Dit 37 inch model is de eerste van de instap S5500 serie. Een goede TV met een redelijke beeldkwaliteit. Het enige grote nadeel is dat de 37S5500 de Bravia Engine van vorig jaar gebruik in plaats van de laatste, 2010, versie.

Toshiba 37RV555DB

De Toshiba Resolution+ upscaling technologie zit er dan niet op, maar 100Hz is een mooie andere feature van deze TV. Klein nadeel is dat de 37RV555DB qua zwart waarden niet geheel overtuigend overkomt.

LG 37LH7000

Dit is zeker een van de mooiste TV’s die er te vinden is, met subtiele rode highlights en een doorzichtige onderkant. De TV bevat een USB poort en Bluetooth mogelijkheden voor telefoons en hoofdtelefoons. Qua beeld is de 37LH7000 nagenoeg perfect, maar qua geluid is hij teleurstellend.

LG 37LG7000

Deze TV zit vol met de meest moderne features als 100Hz, Bluetooth en USB, maar doet het ook in HD erg goed. Elk frame wordt perfect weergegeven, zonder enige vorm van ruis.

Panasonic TX-L37G10

Terwijl plasma de core business is van Panasonic heeft het merk ook LCD moeten omarmen. De HD beelden zijn zeer overtuigend, maar de zwart waarden zijn teleurstellend te noemen. De LCD serie van Panasonic komt zeker niet in de buurt van de prestaties van de plasma series.

Sony KDL-37W5500

Dit 37 inch model zit midden in de LCD TV line-up van Sony. Terwijl het uiterlijk niet speciaal is, heeft de TV toch zeer goede specificaties, met onder andere Full HD met Bravia Engine 3 en MotionFlow 100Hz. Kleuren en scherpte zijn overtuigend, maar het 100Hz systeem kan nog wat bijgeschaafd worden.

Panasonic TX-L37V10B

De 37V10B is dan misschien niet de eerste TV die we gezien hebben met internet mogelijkheden, maar weinig van zijn concurrenten presteren zo goed. De V-Real Pro techniek van Panasonic zorgt ervoor dat de meest lastige HD scenes met gemak weergegeven worden. Een echte all-rounder dus.

Sony KDL-40Z5800

Het is dan wel een paar inches meer, maar deze TV hoort bij de 37 inch markt qua prijs en features. Een van de mooie features van dit model is DLNA waarmee je draadloos mediabestanden van je computer naar je TV kunt streamen.

Loewe Connect 37 Media

Goedkoop is deze TV niet, maar wat wil je met ingebouwde opname mogelijkheden en een indrukwekkende flexibiliteit. De zeer indrukwekkende speakers zijn het grote pluspunt van de Connect. Ook kun je met dit model draadloos mediabestanden streamen, tot 250GB opnemen en geeft de Connect een geweldig gedetailleerd plaatje.

Reacties (0)