LG “GOLED” lifestyle oled-televisie op glas vroegtijdig onthuld

20 april 2021 1 Minuut 2 Reacties
LG GOLED 1

LG komt later dit jaar hoogstwaarschijnlijk met een nieuwe oled-televisie. Het nieuwe model draagt de naam "GOLED" en staat in het teken van innovatief design.

LG heeft begin dit jaar al een complete line-up oled-televisies aangekondigd voor de Nederlandse en Belgische markt, maar waarschijnlijk brengt de Zuid-Koreaanse fabrikant later dit jaar nóg een nieuw model op de markt. Via de iF Design Awards maken we namelijk kennis met de “GOLED” televisie van LG.

De LG GOLED is een televisie die een alternatief voor mensen die geen simpel zwart scherm op de kast willen hebben staan. Het is een zogenaamde “lifestyle televisie” met een innovatief ontwerp. De tv komt namelijk met een oled-paneel dat op een glasplaat geplaatst is, iets wat we nog kennen van de G6/7-serie en zelfs de E6-serie. De E-serie is echter verdwenen en de G-serie is overgegaan in een Gallery-design. Er is dus ruimte voor een nieuwe oled-televisie die op een glasplaat gemonteerd is.

Volgens de organisatie achter de iF Design Awards komt de GOLED-televisie een zeer dun scherm en zorgt echt glas voor een zuivere en minimalistische uitstraling. Eenvoud en puurheid staan centraal, aldus de jury. Dit geldt ook voor de achterzijde van de televisie, met een fraai patroon en een innovatief systeem voor kabelmanagement.

Advertentie

LG zelf heeft nog niets over deze nieuwe GOLED-televisie bekendgemaakt, maar de verwachting is dat we op het gebied van beeld- en audiokwaliteit geen verbeteringen hoeven te verwachten ten opzichte van de eerder dit jaar gelanceerde modellen. De televisie zal naar alle waarschijnlijkheid beschikken over de nieuwste Alpha 9-processor, HDMI 2.1-poorten, de 4K-resolutie en webOS 6.0. Wanneer LG de tv officieel aankondigt is nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Joey

Joey
20 april 2021 om 12:43

Ze willen dat er niet een zwart vlak is? Maar het is nog steeds een zwart vlak. Behalve dat het een glasplaat is ipv kunststof en een stijl voetje wat al tig keer gebruikt is zie ik niet veel “anders”

Inloggen
S. de Jong

S. de Jong
24 april 2021 om 15:31

Grappig dat ze nooit foto’s tonen waarop te zien is hoe netsnoer is aangesloten op tv. Of waar de aansluiting zit. Dus je moet echt naar de winkel om te kijken waar die zit. Is het een fig 8 aansluiting of gewoon dc aansluiting Of zit netsnoer vast gemonteerd. Dat soort dingen vind ik belangrijk om te weten. Zodat je kan weten of je vrijheid hebt om zelf betere netsnoer aan te sluiten. Goed afgeschermd netsnoer is belangrijk tegen EMI & RFI. Zodat tv nog beter zijn werk kan doen. En helemaal omdat je tegenwoordig veel draadloze apparaten in huis hebt.

Inloggen