LG “GOLED” lifestyle oled-televisie op glas vroegtijdig onthuld

20 april 2021 1 Minuut 2 Reacties
LG GOLED 1

LG komt later dit jaar hoogstwaarschijnlijk met een nieuwe oled-televisie. Het nieuwe model draagt de naam "GOLED" en staat in het teken van innovatief design.

LG heeft begin dit jaar al een complete line-up oled-televisies aangekondigd voor de Nederlandse en Belgische markt, maar waarschijnlijk brengt de Zuid-Koreaanse fabrikant later dit jaar nóg een nieuw model op de markt. Via de iF Design Awards maken we namelijk kennis met de “GOLED” televisie van LG.

De LG GOLED is een televisie die een alternatief voor mensen die geen simpel zwart scherm op de kast willen hebben staan. Het is een zogenaamde “lifestyle televisie” met een innovatief ontwerp. De tv komt namelijk met een oled-paneel dat op een glasplaat geplaatst is, iets wat we nog kennen van de G6/7-serie en zelfs de E6-serie. De E-serie is echter verdwenen en de G-serie is overgegaan in een Gallery-design. Er is dus ruimte voor een nieuwe oled-televisie die op een glasplaat gemonteerd is.

Volgens de organisatie achter de iF Design Awards komt de GOLED-televisie een zeer dun scherm en zorgt echt glas voor een zuivere en minimalistische uitstraling. Eenvoud en puurheid staan centraal, aldus de jury. Dit geldt ook voor de achterzijde van de televisie, met een fraai patroon en een innovatief systeem voor kabelmanagement.

LG zelf heeft nog niets over deze nieuwe GOLED-televisie bekendgemaakt, maar de verwachting is dat we op het gebied van beeld- en audiokwaliteit geen verbeteringen hoeven te verwachten ten opzichte van de eerder dit jaar gelanceerde modellen. De televisie zal naar alle waarschijnlijkheid beschikken over de nieuwste Alpha 9-processor, HDMI 2.1-poorten, de 4K-resolutie en webOS 6.0. Wanneer LG de tv officieel aankondigt is nog niet bekend.

Reacties (2)