Teufel en Pioneer kondigen Spotify Connect voor audioproducten aan

03 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
Spotify

Vandaag heeft muziekdienst Spotify een nieuwe functie aangekondigd waarmee muziek van de servers van Spotify gestreamd wordt en ondersteunende apparatuur bediend kan worden met de smartphone-app. Zowel Teufel als Pioneer heeft inmiddels aangegeven de nieuwe functie te zullen ondersteunen.

Pioneer en Teufel maken vandaag middels een persbericht bekend de nieuwe Spotify Connect functie op bepaalde producten te gaan aanbieden. De nieuwe Spotify Connect-functie zorgt er voor dat de ondersteunde speakers muziek rechtstreeks van de Spotify-servers pakken, en er dus niet langer vanaf een device naar de speaker hoeft te worden gestreamd. Met behulp van de Spotify-app kan je gewoon via een device als een mobieltje, tablet of computer het geheel blijven aansturen, maar omdat de muziek nu direct van de Spotify-servers komt is de luisterervaring optimaal gegarandeerd en wordt de batterij van het device gespaard.

De nieuwe Spotify Connect-functie zal bij Teufel zijn debuut maken op de eind oktober beschikbare iTeufel Air Blue, de nieuwe versie van Teufel’s bekroonde draadloze streaming luidspreker: de iTeufel Air. De Raumfeld streaming- en multiroom-systemen van Teufel volgen daarna. Spotify Connect zal te vinden zijn op tal van Pioneer AV-receivers en hifisystemen. Een greep uit de compatibele toestellen: de 2013 Pioneer AV-receivers met netwerkverbinding (vanaf het model VSX-528), de slim line receiver VSX-S510, en de draadloze SMA-luidsprekers.

Naast Pioneer en Teufel hebben onder meer Argon, Bang & Olufsen, Denon, Marantz, Philips, Revo en Yamaha reeds aangegeven producten van de nieuwe functie te voorzien.

Advertentie

De Spotify Connect-functies zal binnenkort worden uitgerold naar de iPhone en iPad-apps van de dienst. Android en desktop-versies volgen later. Voor het gebruik van Spotify Connect is een Premium-abonnement vereist.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)