TCL sluit zich aan bij Wireless Speaker and Audio Association (WiSA)

25 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
WiSA

Het aantal fabrikanten dat zich aansluit bij de Wireless Speaker and Audio Association (WiSA) wordt steeds groter. Na onder meer LG, Bang & Olufsen, Harman Kardon en Microsoft heeft nu ook TCL zich bij de organisatie aangesloten. Mogelijk kunnen we dus op termijn tv's van TCL met ondersteuning voor de WiSA-standaard verwachten.

Op het gebied van TV vernamen we begin dit jaar dat LG WiSA gaan ondersteunen op de high-end modellen. Wanneer een WiSA USB-dongle op de betreffende tv’s aangesloten wordt kan de audio van de tv en aangesloten bronnen draadloos naar WiSA-compatibele (surround) speakers verstuurd worden. TCL is nu dus ook aan het rijtje fabrikanten toegevoegd waardoor de kans groot is dat de fabrikant op korte termijn WiSA-compatibiliteit aan zijn producten toevoegt. Vier andere nieuwe leden van de organisatie zijn Atlantic Technologies, Zylux Accoustic, Jazz Hipster, en AKSys.

Volgens de organisatie is WiSA momenteel de enige en de beste standaard voor het draadloos versturen van audio vanaf een televisie. De standaard overkomt volgens de organisatie alle beperkingen die andere systemen wel hebben. Zo heeft het systeem een maximale latency van 5ms en kan maximaal 24-bits ongecomprimeerde audio in het Dolby Atmos en DTS:X formaat draadloos verstuurd worden. De exacte mogelijkheden verschillen echter per apparaat.

Reacties (0)