TCL lanceert nieuwe C-serie tv’s met QLED en miniled

12 april 2022 2 Minuten 0 Reacties
TCL C93 serie 2022

TCL introduceert deze week de C-series miniled- en QLED-tv’s die dit voorjaar in Europa verkrijgbaar zullen zijn. In 2022 voegt TCL vier nieuwe modellen toe aan haar reeks C-series modellen: de C93 en C83 met miniled en quamtum dots (QLED) en de C73 en de C63 zonder miniled maar wel met QLED.

In 2022 voorziet TCL de nieuwe C-Series van een 144Hz verversingssnelheid toe te passen. C-Series tv’s met VRR op 144Hz kunnen grotere en hogere frame rate games ondersteunen zonder screen tearing: dynamische verversingssnelheden kunnen zich aanpassen aan de content om soepelere en naadloze gameplay te produceren. Op de TCL C63 Series ervaren gamers dankzij HDMI 2.1 en ALLM automatisch een lage latency en worden de beste beeldinstellingen voor gaming automatisch geselecteerd. Serieuzere gamers kunnen kiezen voor Game Master Pro op de TCL C93 Series, C83 Series en C73 Series die automatisch extra gaming-functies biedt. Gaming met HDMI 2.1, ALLM, FreeSync Premium, 144Hz VRR en 120Hz VRR wordt ondersteund. De C63-serie modellen gaan tot 120Hz, de hogere modellen tot maximaal 144Hz.

De TCL C-serie tv’s zijn voorzien van een Onkyo audiosysteem met Dolby Atmos. De C93 Series is uitgerust met een 2.1.2-kanaals geluidssysteem met geïntegreerde, naar voren gerichte stereospeaker, een basspeaker en twee verticale upfiring-speakers voor Dolby Atmos. Daarnaast zijn de C-series tv’s voorzien van Google TV, inclusief spraakbediening met de Google Assistant. Natuurlijk zijn alle modellen uitgerust met de 4K-resolutie en ondersteuning voor HDR, inclusief HDR10+ en Dolby Vision. De C93- en C83-modellen komen dus met miniled achtergrondverlichting en de QLED-techniek, terwijl de lagere modellen met full array led achtergrondverlichting en de QLED-techniek uitgerust zijn.

Voor de C-series is gekozen voor een functioneel randloos design dat wordt geleverd met een bijpassende metalen standaard. De C63-serie heeft een verstelbare standaard met twee standen. De C73-, C83- en C93-series zijn voorzien van een metalen centrale standaard die kan worden geplaatst. Wat betreft de formaten komt er nu voor alle C- en P-series een 75-inch model op de markt. Ook lanceert TCL twee 85-inch tv’s (C73 serie en P73 serie), evenals een 98-inch model voor de C73 serie.

Reacties (0)