TCL brengt goedkope 4K Ultra HD tv’s naar Europa

16 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
TCL-4K-tv

TCL brengt binnenkort ook tv's onder de eigen naam naar Europa. Zo komt het bedrijf met de goedkope S7606-serie 4K Ultra HD tv's.

TCL kennen we met name van de televisies die onder meer in de VS gelanceerd worden. In Europa brengt TCL tot op heden de meeste modellen onder de naam Thomson uit. Daar wil het bedrijf echter verandering in brengen want eind dit jaar moeten de eerste aantrekkelijk geprijsde 4K Ultra HD tv’s met de TCL-merknaam op de Europese markt verschijnen.

TCL is een grote Chinese fabrikant die zelfs een eigen fabriek voor de productie van oled- en lcd-panelen heeft. Veel van de tv’s die bij TCL van de band rollen worden in Azië op de markt gebracht, en een aantal modellen bereikt ook de Amerikaanse markt. In Europa bracht TCL tot op heden met name in Frankrijk tv’s onder de naam Thomson op de markt. Binnenkort kunnen we echter ook in Europa TCL tv’s verwachten.

Vandaag maakt de Chinese fabrikant bekend zich te willen gaan richten op een doelgroep die een klein budget heeft maar toch van de nieuwste technieken wil genieten. De eerste stap in deze richting is de lancering van twee goedkope 4K Ultra HD tv’s. Deze modellen in de S7606-serie hebben een formaat van 40-inch en 49-inch, en komen op de markt met adviesprijzen van respectievelijk 699 en 999 euro. Daarbij zijn de tv’s voorzien van actieve 3D-weergave, een 200Hz Clear Motion-techniek en Smart tv-functies.

Of de nieuwe televisies in de S7606-serie ook in de Nederlandse winkels komen te liggen is nog niet bekend. Mogelijk krijgen we meer te horen tijdens IFA 2014, een beurs die begin september plaatsvindt in Berlijn.

Reacties (0)