Stijlvolle Philips OLED934 oled tv met Bowers & Wilkins soundbar onthuld

19 maart 2019 3 Minuten 2 Reacties
Philips OLED934 3

Hij is nog niet officieel aangekondigd, maar dankzij de organisatie van de iF Design Awards weten we dat TP Vision later dit jaar met de gloednieuwe Philips OLED934 oled tv komt. En TP Vision zet de samenwerking met Bowers & Wilkins voort, wat zich uit in een nieuw design waarbij de soundbar als voet van de tv fungeert.

Philips OLED934 met Bowers & Wilkins soundbar

TP Vision heeft begin dit jaar twee nieuwe oled tv’s voor 2019 aangekondigd; de OLED854 en de OLED804. Beide modellen richting zich met name op consumenten met kleinere budgetten en dus blijft de OLED903 van vorig jaar het topmodel. Toch kunnen we dit jaar nog een nieuw vlaggenschip verwachten, zo blijkt uit awards die uitgedeeld zijn door iF.

De nog onaangekondigde Philips OLED934 heeft van iF een 2019 Design Award gekregen. En dat is niet zonder reden. De televisie heeft namelijk een compleet nieuw en opvallend design meegekregen. Zo is de Bowers & Wilkins soundbar ook dit jaar aanwezig maar nu fungerend als voet van de televisie. Tussen de tv en de soundbar is ruimte gehouden, waarschijnlijk om tot een optimale audioweergave te komen. Bowers & Wilkins is dit jaar namelijk voor het eerst vanaf de tekentafel bij het ontwerp van de televisies betrokken en kan daardoor het optimale uit de audioweergave halen.

Verder beschikt de televisie over een zeer dun scherm, met lager op de achterzijde een iets dikkere kast voor de aansluitingen en elektronica. Ook zien we aan drie zijden van deze kast de Ambilight-verlichting terug. Achterop bevindt zich nog een slanke aluminium voet die de tv stabiel op zijn plek houdt. Rechts onder het scherm zien we het Philips-logo terug. De soundbar maakt net als vorig jaar gebruik van de Kvadrat speakerstof.

Advertentie

Volgens de jury van de iF Awards is de OLED934 voorzien van een minimalistische standaard die de tv boven de soundbar laat ‘zweven’ en wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen.

The 2019 904 OLED is designed to communicate ultimate picture quality combined with a high-end audio reproduction visible in the Bower & Wilkins “Engineered Sound Bar”. The unique, minimal stand archetype uses premium materials and finishing to deliver convincing quality and a sense of exclusivity while blending seamlessly into the home, either on the table or wall mounted. The challenge was balancing top of the range technology in a design that communicates the ultimate performance whilst fitting into modern homes; the bespoke Kvadrat speaker cloth is a clear link to modern furniture trends.

Nieuw vlaggenschip oled tv

Qua specificaties is nog weinig bekend, maar aangezien we hier met een topmodel te maken hebben gaan we er vanuit dat de tv is voorzien van Android TV (8.0), een 4K Ultra HD-paneel en ondersteuning voor zowel Dolby Vision als HDR10+. De televisie wordt tijdens IFA 2019 in september officieel aangekondigd en moet later in een 55-inch en een 65-inch variant op de markt verschijnen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans

Frans
19 maart 2019 om 15:35

Mooi weer een nieuwe tv OLED Philips. Soundbar is wel log geval.

Inloggen
Dinand

Dinand
20 maart 2019 om 09:05

Mooi toestel, voor degenen die geen losse AVR met een boxenset prefereren.

Ik zou persoonlijk graag eindelijk eens een 77 inch Philips OLED TV zien met een 4 zijdig Ambiligt vanwege het ophangen van het toestel.

Inloggen