Sony’s A9 oled-tv van 48 inch is vanaf augustus bestelbaar

26 juli 2020 1 Minuut 0 Reacties
Sony A9 oled tv

De 48-inch A9 oled-televisie van Sony krijgt een adviesprijs van 1899 euro. Hoewel het nog onbekend is wanneer de televisie in Nederland verkrijgbaar is, kan hij in Duitsland vanaf 3 augustus worden gepre-orderd.

Sony A9 oled

Deze Android-televisie draait op Android 9.0 Pie en is voorzien van de Picture Processor X1 Ultimate. Deze processor is het paradepaardje van Sony en wordt in meer televisies in het duurdere segment verwacht. Het toestel heeft een beeldresolutie van 4K met ondersteuning van Dolby Atmos en Dolby Vision. Er zit Acoustic Surface Audio op de televisie, waarmee gebruik wordt gemaakt van het beeldpaneel om geluid te maken. Dit moet het geluid rijker laten klinken, in plaats van wanneer dit slechts door speakers aan de zijkanten is.

Sowieso is het de bedoeling dat de geluidskwaliteit en de beeldkwaliteit worden afgestemd op de kamer waarin het toestel is geplaatst. Door de Ambient Optimization-functie wordt gekeken naar onder andere de verlichting in de kamer en grote objecten die ervoor kunnen zorgen dat het geluid een andere akoestiek krijgt dan wanneer de televisie in een nagenoeg lege kamer zou staan.

X-Motion Clarity

De A9-oled ondersteunt Airplay 2 en Homekit, evenals e-arc, Dolby Vision, hdr10 en hlg. Ondersteuning voor hdmi 2.1 en hdr10+ is er echter niet. Wel zit er X-Motion Clarity op. Er worden daarbij zwarte frames toegevoegd in bepaalde gedeelten van het beeld, waarmee er meer scherpte ontstaan bij bewegende beelden.

Op de Nederlandse pagina van het toestel staat dat hij binnenkort beschikbaar is. Of exact dezelfde adviesprijs wordt aangehouden als in Duitsland, dat is vooralsnog onbekend. Wil je meer lezen over de tv line-up van Sony voor dit jaar? Lees dan de Sony lcd led en oled tv-line up 2020.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)