Sony voegt Apple AirPlay 2- en Homekit-ondersteuning toe aan Android-tv’s

08 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Sony-KD65AF9_lifestyle

Binnenkort kun je aan Siri vragen iets af te spelen op je Android TV-model van Sony, heeft het Japanse bedrijf bekendgemaakt tijdens CES 2019. Het is namelijk zo dat ondersteuning voor zowel AirPlay 2 en Homekit van Apple nu onderweg is naar de Android-tv's van de fabrikant.

Android TV’s van Sony met Homekit en AirPlay 2

Tijdens CES 2019 gaat er redelijk wat aandacht uit naar AirPlay 2 en Homekit op andere producten dan die van Apple. Zo hebben onder meer LG en Samsung al laten weten dat ze de platformen van Apple gaan ondersteunen. Nu heeft ook Sony bekendgemaakt dit te gaan doen voor zijn eigen televisies, die natuurlijk op Android TV van Google draaien. Daardoor is Android TV, op een Sony-tv dan, straks ook in staat muziek af te spelen via AirPlay 2. De eerste tv’s die hier toegang tot krijgen zijn de ZG9 8K led-tv en AG9 4K oled-tv.

Ook de X950G-serie zal de update snel ontvangen. AirPlay 2 is het multiroom-standaard ontwikkeld door Apple, waarmee het mogelijk is media vanaf je iPhone, iPad of Mac richting de tv te streamen en het beeld van je Apple-apparaat op tv te spiegelen. Homekit is het smarthomeplatform van Apple, waar je meer over kunt lezen op onze zustersite Smarthome Magazine. Dat Sony deze ondersteuning toevoegt, betekent dat die tv’s onderdeel worden van de Woning-omgeving van Apple en je vanuit die app (of Siri) de tv kunt bedienen.

Alle homecinema-producten die Sony in 2019 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe tv’s, vind je in het 2019 home cinema overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)