De Sony UBP-X1000ES is de eerste Ultra HD Blu-ray-speler van het bedrijf

15 september 2016 1 Minuut 1 Reacties
sony-ubp-x1000es

Sony heeft dan eindelijk zijn eerste 4K Ultra HD Blu-ray-speler onthuld. De speler draagt de naam Sony UBP-X1000ES en ondersteunt 4K en HDR. Helaas is op dit moment nog niet bekend of Sony heeft gekozen voor HDR10 of Dolby Vision.

Dit is de Sony UBP-X1000ES

Sony heeft vandaag eindelijk zijn 4K Blu-ray-speler onthuld en stapt daarmee in de markt voor fysieke 4K Ultra HD Blu-ray-spelers. Het apparaat heeft de naam Sony UBP-X1000ES meegekregen en biedt ondersteuning aan voor zowel 4K als HDR (high dynamic range). Daarbij beschikt de speler over nagenoeg alles dat je kunt wensen, waaronder zelfs de weergave van sacd’s en 3D Blu-ray discs. Ook kan de speler standaard Blu-ray-, dvd- en cd-schijven afspelen en is die in staat content in 1080p te upscalen naar een 4K-resolutie, in zestig frames per seconde. Natuurlijk is ook ondersteuning voor hoge resolutie audio aanwezig, en wordt content via een 32-bits dac omgezet. Middels WiFi kan verbinding gemaakt worden met streamingdiensten en het netwerk, en dankzij de dubbele hdmi-uitgang kun je de audio en video loskoppelen.

Het bedrijf heeft op dit moment ook nog geen prijs vrijgegeven voor het apparaat. Maar omdat de speler onderdeel is van de ES-serie, kunnen we verwachten dat we de hoofdprijs betalen voor de Sony UBP-X1000ES. Onlangs kondigde de fabrikant nog de PS4 Pro aan, een spelcomputer die tevens in staat is content in 4K en HDR af te spelen — maar dat is helaas alleen via streaming, omdat er geen 4K Blu-ray-speler in zit. De goedkoopste 4K Blu-ray-speler van dit moment is nog altijd de UBD-K8500 van Samsung.

Update: Sony laat weten dat de speler in eerste instantie niet voor consumenten uitgebracht wordt maar voor custom installers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

frans

frans
16 september 2016 om 11:38

Ook weer zo n twijfel bericht zit er alles weer op nee dus weer dumpen na 2 jaar je koopt iets maar heb er niet lang plezier van

Inloggen