Sony presenteert 2013 LCD TV line-up met W900 vlaggenschip serie

08 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-W900-serie-2013

Sony heeft tijdens CES 2013 vooral de nadruk gelegd op nieuwe technieken als Ultra HD en OLED, maar de Japanse fabrikant komt dit jaar natuurlijk ook gewoon met een nieuwe LCD/LED TV line-up. Sony heeft vandaag dan ook vier nieuwe series aangekondigd waarvan de W900A serie de vlaggenschip serie is en de HX950 serie van vorig jaar zal vervangen.

Update: Sony heeft inmiddels de complete 2013 LCD LED TV line-up met alle specificaties en prijzen bekend gemaakt.

Sony 2013 LCD TV series

Sony heeft dit jaar een aantal belangrijke vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd. Zo geeft de fabrikant aan de X-Reality PRO-engine verbeterd te hebben voor het nog beter kunnen opschalen van SD content naar HD resolutie en een hoogwaardige weergave van HD content. Ook heeft Sony het nieuwe Triluminos paneel geïntroduceerd in de 2013 line-up. Dit paneel moet zorgen voor een groter kleurbereik en verbeteringen die met name in rode en groene tinten duidelijk moeten worden. De ‘Signal-to-Sound’-architectuur van Sony moet er daarnaast voor zorgen het geluid geoptimaliseerd wordt.

Een andere interessante feature is dat Sony de 2013 modellen voorzien heeft van NFC ondersteuning. Hiermee is het mogelijk om snel en eenvoudig een smartphone of tablet aan de TV te koppelen, puur door het mobiele apparaat tegen de afstandsbediening van de TV te houden. Hiermee kan content eenvoudig op TV weergegeven worden. De W802A-serie en hoger beschikken over NFC ondersteuning. Sony introduceert ook een nieuwe applicaties die speciaal voor de Bravia LCD TV’s ontwikkeld is. Met de TV SideView applicaties voor Android of iOS apparaten is het namelijk mogelijk om suggesties te krijgen voor interessante content, kun je de elektronische programma-gids bekijken en zelfs programma’s door de TV laten opnemen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)