Sony maakt prijzen ZG9-serie lcd-tv’s met 8K-resolutie bekend

20 mei 2019 1 Minuut 3 Reacties
Sony-ZG9-1

De Japanse fabrikant komt met de ZG9-serie, bestaande uit twee zeer grote televisies die voorzien zijn van de 8K-resolutie en een prijskaartje dat voor de meesten onder ons niet haalbaar is.

Sony ZG9-serie

De ZG9-serie is de eerste serie met 8K Ultra HD tv’s van Sony. Deze modellen bieden een resolutie van 7.680 bij 4.320 pixels. Dat is viermaal zoveel als 4K Ultra HD. Deze hoge resolutie komt met name tot zijn recht op extreem grote modellen, vandaar dat Sony voor en 85-inch en een 98-inch variant gaat. Beide tv’s zijn voorzien van de lcd-techniek met full-array led-achtergrondverlichting. De ledmodules van deze modellen worden onafhankelijk aangestuurd, wat moet zorgen voor een hoge helderheid en diep zwart. De Processor X1 Ultimate werkt op dit model samen met de nieuw ontwikkelde 8K X-Reality PRO engine.

Daarbij beschikken de ZG9-modellen over Acoustic Multi-Audio waarbij vier naar voren gerichte luidsprekers zijn geïntegreerd in de aluminium bezel. Zowel aan de boven- als onderkant van de tv zijn twee speakers voorzien om de geluidsplaatsing zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Het doel is dat je als kijker het geluid vanaf het scherm hoort komen en niet vanuit de luidspreker. Ook heeft de ZG9 een centrale luidsprekermodus waarbij de Acoustic Multi-Audio gebruikt kan worden als de centrale luidspreker van een thuisbioscoop. Daarnaast zal ondersteuning voor Dolby Atmos in de toekomst worden toegevoegd via een software-update.

Prijs en beschikbaarheid

Deze serie bestaat uit een 85-inch model (KD-85ZG9) met een prijskaartje van 17.000 euro en een 98-inch model (KD-98ZG9) dat maar liefst 80.000 euro gaat kosten. Beide toestellen moeten in juni op de Nederlandse en Belgische markt verschijnen.

Advertentie

Een overzicht van alle televisies die Sony dit jaar op de Nederlandse en Belgische markt brengt vind je in het 2019 homecinema overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Peter

Peter
20 mei 2019 om 19:23

de 98 inch in de woonkamer en de 85 inch in de badkamer kost maar een klein tonnetje

Inloggen
sir oled

sir oled
20 mei 2019 om 21:07

Die 85 inch past net in mijn keuken. De 98 inch hang ik wel ergens op in mijn garage..

Inloggen
Frans

Frans
21 mei 2019 om 17:34

Wat een geld voor een beeldscherm. Ik ga nu echt afhaken. Dit is voor de elite club.

Inloggen