Sony maakt 3D makkelijk met nieuwe home cinema systemen

06 juli 2010 1 Minuut 0 Reacties
Sony-HT-A5

Sony heeft een serie '3D vriendelijke' home cinema systemen op de markt gebracht die 3D Blu-ray video signalen kunnen ontvangen en doorsturen. Afgezien van de lastige specificaties en technieken van 3D is het feit dat oudere receivers niet kunnen omgaan met 3D signalen een grote irritatie voor velen home cinema fans. Het is dus goed nieuws dat Sony's nieuwe line-up uit twee surround sound/versterker combinaties - De HT-AS5 n HT-AF5 - en de BDV-470SS, een compleet systeem met een 3D Blu-ray speler, bestaat.

Meer informatie: Oudere receivers en 3D

De implementatie van ‘3D passthrough’ houdt in dat 3D signalen van een Blu-ray speler gemakkelijk naar een 3D TV doorgestuurd kunnen worden via het home cinema systeem, wat er weer voor zorgt dat de versterker de HD audio formaten kan decoderen die op de meeste 3D Blu-ray discs te vinden zijn.

Elk systeem is uitgerust met een 1.000 Watt S-Master digitale versterker, verstopt in een compacte subwoofer/control centre. Andere features zijn onder meer Audio Return Channel, dubbele optische/een enkele coaxiale digitale output, 7.1 kanaals PCM compatibiliteit, auto-calibration en Sony’s Digital Cinema Sound processing.

De HT-AS5 gebruik dunne, compacte voor- en achter speakers, terwijl de HT-AF5 twee vloerstaande speakers heeft voor het linker en rechter front kanaal.

De BDV-470SS is een alles-in-één home cinema systeem dat bestaat uit de BDP-S470 3D Blu-ray speler met het HT-AS5 surround systeem. Extra features zijn onder meer DLNA streaming en Sony’s Bravia Internet Video Platform. Daarnaast zijn er legio USB-apparaten aan te sluiten en is het systeem te bedienen via het eigen thuisnetwerk door middel van een iPod Touch of iPhone en een downloadable app.

Reacties (0)