Sony lanceert VPL-VW500ES 4K home cinema projector

08 september 2013 1 Minuut 2 Reacties
Sony-VPL-VW500ES

Sony heeft tijdens IFA 2013 niet alleen nieuwe 4K Ultra HD tv's getoond, ook aan projectors werd aandacht besteed. De Japanse fabrikant introduceerde de VPL-VW500ES, een 4K projector voor de ultieme home cinema ervaring.

Eerder introduceerde Sony de VPL-VW1000ES, een high-end home cinema projector. Deze week wordt de VPL-VW500ES aan het assortiment toegevoegd. Dit model beschikt over de hoge 4K resolutie van 4.096 bij 2.160 pixels en is gebaseerd op Sony’s ervaring in de markt voor digitale projectie in bioscopen.

Verder beschikt de projector over de nieuwste HDMI standaard, HDMI 2.0, wat moet zorgen voor ondersteuning van toekomstig 4K materiaal. Ook is de projector voorzien van de Super Resolution 4K upscaler waarmee HD content opgeschaald kan worden naar een 4K-resolutie. Zelfs 3D content op een Blu-ray disc kan hiermee omgezet worden zodat je altijd optimaal gebruik maakt van de hoge resolutie. Daarbij geeft Sony aan dat de VPL-VW500ES beschikt over een 4K-upscaling algoritme dat de “Mastered in 4K” Blu-ray films van het bedrijf in betere kwaliteit moet weergeven.

De VPL-VW500ES beschikt over een helderheid van 1.700 Ansi Lumen en heeft een contrast van 200.000:1. Dankzij de Triluminos displaytechnologie moeten kleuren natuurlijk weergeven worden. De gebruiker kan zelf de beeldinstellingen als hue, contrast en helderheid handmatig aanpassen maar ook is er een automatische kalibratie aanwezig. De Motionflow technologie moet ervoor zorgen dat snel bewegende beelden vloeiend en scherp weergegeven worden.

Advertentie

Sony heeft helaas nog geen prijs van de projector bekendgemaakt maar het model moet vanaf oktober op de markt verschijnen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

peter vb

peter vb
05 december 2013 om 13:31

Hey Martijn. Ik ga bewust ver weg zitten om geen reclame voor andere sites of bedrijven te maken maar wilde vragen of je eens een mooi hi-end revieuw wilde doen. Op hifi.nl staat dat rhapsody in december 2avonden een show geeft met de echt absolute top vision en seround systemen waar alleen al voor duizenden euro, s aan kabels liggen. Weet dat lezers dit over het algemeen natuurlijk niet kunnen betalen maar dat geld ook voor mensen die een auto blad kopen en geen amg mercedes S klasse kunnen betalen maar de revieuw wel met plezier lezen. Weet dat jij vanuit België werkt maar daar zullenl ook wel zulke zaken zitten. Mvg peter.

Inloggen


05 december 2013 om 13:35

Hey Peter,
Gaan we schelden?? 😉 Ik werk vanuit Italië en dat maakt het net iets lastiger. Hier zijn ze niet zo van de high-end audio. Ik snap echter de behoefte en ga er zeker naar kijken. Ik heb echter het gevoel dat zelfs een review van de Marantz Blu-ray speler en receiver die we laatst gedaan hebben al iets te high-end is voor de doelgroep. Dat zou denk ik net de grens zijn. Maar, ik ga er over nadenken! Thanks.

Inloggen