Sony lanceert drie 4k-projectors met ondersteuning voor hdr

08 september 2020 2 Minuten 2 Reacties
sony-projector-4k-hdr-2020-1

Sony kondigt vandaag drie nieuwe, native 4k-projectors aan, die een maximale resolutie van 4090 bij 2160 pixels en hdr ondersteunen.

Drie nieuwe projectors van Sony

De drie homecinemaprojectors van Sony beschikken over SXRD-panelen voor de consumentenmarkt en custom installation-kanalen. De VPL-VW590ESVPL-VW790ES en het vlaggenschip VPL-GTZ380 bieden allemaal zo hun eigen eigenschappen aan. De VPL-VW590ES is een lamp- en de VPL-VW790ES is een lasermodel, die respectievelijk de VPL-VW570ES en VPL-VW760ES moeten vervangen. Beide modellen bieden een heldere hdr-ervaring aan door de nieuwe beeldprocessor X1 te gebruiken. De technologie troffen we hiervoor aan in televisies, maar dit keer is de chip geoptimaliseerd voor projectors.

Beide projectors beschikken onder meer over:

  • Dynamische HDR Enhancer – de hdr-weergave is dit keer een stuk sterker in vergelijking met voorgaande modellen. De nieuwe hdr-stand analyseert elke scene om het beste contrast te kunnen leveren. Heldere scenes worden helder weergeven, terwijl donkere scenes donker blijven. Ook is het dynamische bereik vergroot.
  • Digital Focus Optimizer – deze nieuwe technologie verbetert het focusniveau door te compenseren voor optische degradatie van de lens.
  • Reality Creation-technologie – niet alleen 4k-beelden worden geoptimaliseerd, ook beelden in 2k of full hd worden opgeschaald naar 4k.

Het vlaggenschip, de Sony VPL-GTZ380, moet de beste ervaring op het gebied van homecinemaprojectors aanbieden. Beelden in hdr worden weergeven in een hoog contrast, hoge helderheid en in een breed kleurengamma. En dat terwijl de body van de projector relatief compact is en een gewicht heeft van 51 kilo. De projector heeft verder de X1 Ultimate, bedoeld voor projectors aan boord, wat eveneens een verschil is met de twee eerdergenoemde modellen.

Advertentie

De VPL-GTZ380 biedt verder een nieuw ontwikkeld 0,74 inch native 4k SXRD-paneel aan, met verbeterde lichtstabiliteit en een nieuwe laserlichtbron die gebruikmaakt van een rode laserdiode naast de twee blauwe laserdiodes (die werken op verschillende golflengtes). Daardoor kan er een maximaal aantal lumen van 10.000 behaald worden, evenals een kleurengamma van 100% DCI-P3, zonder verlies van helderheid.

Dit model moet in januari te koop zijn. De andere twee, goedkopere modellen, zijn vanaf nu te koop in Europa.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans

Frans
08 september 2020 om 15:55

Moet je toch een hele grote kamer voor hebben of bios in grote kelder of zolder. Zijn niet goed koop deze beamers.

Inloggen
HansM

HansM
10 september 2020 om 13:35

Vanochtend zag ik de prijzen. Het duurste model gaat omgerekend zo’n 88.000 euro kosten. En dat is exclusief een objectief van nog eens zo’n 10.000 tot 15.000 euro. Voor ongeveer een ton ben je dus klaar. Tja, dan heb je waarschijnlijk ook wel de ruimte daar voor….

Inloggen