Sony lanceert ZF9 Master-serie lcd led tv’s met full array local dimming

31 juli 2018 2 Minuten 0 Reacties
Sony-ZF9-lcd

De Sony ZF9-serie lcd led tv's staan net als de AF9-serie oled tv's in het teken van de beste beeldkwaliteit en beschikken dan ook over de X1 Ultimate processor.

Eerder vandaag kondigde Sony de AF9-serie Master oled tv’s aan, maar daar blijft het niet bij. De Japanse fabrikant komt ook met een nieuwe, premium lcd led tv-serie. De nieuwe modellen gaan onder de naam ZF9 en maken ook deel uit van de Master-serie.

Sony ZF9-serie Master oled tv’s

De Sony ZF9-serie lcd led tv’s staan net als de AF9-serie oled tv’s in het teken van de beste beeldkwaliteit. De nieuwe modellen komen in formaten van 65-inch en 75-inch en beschikken over een full array backlight met local dimming. Simpel gezegd betekent dit dat de lcd led tv’s voorzien zijn van led-zones achter het paneel, maar hoeveel zones precies dat laat Sony niet weten.

Verder beschikken de ZF9-serie lcd led tv’s over dezelfde X1 Ultimate processor als de AF9-serie oled tv’s. Deze processor beschikt over functies als Object Based HDR Remaster, Super Bit Mapping 4K HDR, Dual database processing en Object Based Super Resolution, waarmee beelden geanalyseerd en geoptimaliseerd worden. Ook zijn de modellen voorzien van X-Wide Angle waardoor kleurverandering wordt beperkt. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie.

Advertentie

De lcd led tv’s zijn voorzien van de 4K Ultra HD-resolutie en kunnen HDR weergeven in de vorm van HDR10, HLG en Dolby Vision. Het smart tv-platform is wederom Android TV, aangevuld met ingebouwde Chromecast voor het streamen van media. Ook is de Google Assistant voor spraakbediening aanwezig. Sony heeft ook weer samengewerkt met Netflix. Dit heeft geresulteerd in de Netflix Calibrated Mode waarmee beide partijen de beeldkwaliteit te garanderen zoals de producent het bedoeld heeft. Ook is er ondersteuning CalMAN’s professionele kalibratie.

Prijzen en beschikbaarheid

Sony brengt zowel de AF9-serie als de ZF9-serie uit in twee varianten. De oled tv-serie komt in een 55-inch en een 65-inch versie, terwijl de lcd tv-serie in een 65-inch en een 75-inch variant uitgebracht wordt. De prijzen zijn als volgt;

  • KD-55AF9 – € 3.300
  • KD-65AF9 – € 4.500
  • KD-65ZF9 – € 3.000
  • KD-75AF9 – € 5.000

Lees ook onze Sony ZF9-serie review.

Reacties (0)