Sony kondigt 3D producten voor Nederland aan

30 januari 2010 1 Minuut 2 Reacties
lx900

Sony heeft bekend gemaakt welke producten er dit jaar in Nederland in de schappen komen te liggen. Tussen de bijna 300 nieuwe producten bevindt zich ook een complete 3D lijn.

Tijdens de CES van dit jaar hebben we al kunnen zien wat Sony allemaal in petto heeft voor ons land, zoals een compleet nieuwe Bravia serie TV’s. Het topmodel van Sony is de LX900 3D LCD TV. Naast een strak Monolithic Design Concept, 200Hz technologie, Bravia Engine 3, en een sensor die de TV uitzet wanneer er geen personen in de kamer zijn, is de belangrijkste feature dat de LX900 volledig 3D geschikt is. Dit houdt in dat je 3D films, met gebruik van een 3D Blu-ray speler en een 3D bril, perfect kunt weergeven op deze Full HD 3D TV.

Sony maakt voor haar 3D weergave gebruik van active shutter brillen, voorzien van een kleine accu. Het is nog niet bekend hoe lang je met deze brillen kunt doen, maar de prijs liegt er niet om. Voor iets meer dan 100,00 euro kun je een extra bril kopen. Bij de meeste 3D Tv’s zal één bril meegeleverd worden.

Een kleine tegenvaller is dat de oudere (tot en met 2009) Blu-ray speler van Sony geen firmware update krijgen voor 3D. De 2010 Blu-ray spelers krijgen deze mogelijkheid wel. Heb je dsu een oudere Blu-ray speler, dan zul je voor 3D een nieuwe aan moeten schaffen.

Verder zijn alle nieuwe Bravia TV’s van Sony die geschikt zijn voor Cam CI+ door Ziggo gecerticifeerd. In het voorjaar kunnen we de eerste modellen verwachten. Voor de 3D LX900 en de 3D-Ready HX800 en HX900 moeten we helaas nog even wachten tot de zomer.

Bron: Hear

Reacties (2)