Sony gaat voor 4K Ultra HD tijdens CES 2014

10 december 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-4K-Ultra-HD-retina

4K Ultra HD is één van de trends van 2013 op het gebied van tv, maar de verwachting is dat we in 2014 nog veel meer van de hoge resolutie gaan zien. Sony zet in ieder geval vol in op 4K tijdens CES 2014.

Begin januari gaat in Las Vegas CES 2014 van start. Deze jaarlijkse beurs wordt door alle grote elektronicafabrikanten aangegrepen om de nieuwste producten en ontwikkelingen te presenteren. Sony is ook van de partij en gaat vooral op het gebied van 4K Ultra HD helemaal los.

Het Japanse bedrijf laat tegenover AllthingsD weten achter de premium consument aan te gaan met onder meer elektronica waarmee consumenten hun eigen 4K-content kunnen maken. Zo wil het bedrijf waarschijnlijk 4K camcorders, smartphones en laptops aan het publiek tonen.

Volgens Sony is er ook groei te zien in het aantal verkochte 4K Ultra HD tv’s. De Japanse fabrikant heeft inmiddels drie modellen in Nederland gelanceerd, waaronder een 55-inch en een 65-inch model. De verwachting is dat er begin volgend jaar goedkopere 4K tv’s naar Nederland komen waardoor de verkopen moeten groeien. Afgelopen maand maakte GfK bekend dat er 160 4K Ultra HD tv’s verkocht zijn in Nederland, wat niet geheel verrassend is gezien de gemiddelde prijs van ruim 4.000 euro.

Reacties (0)