‘Sony brengt Android TV 9 niet uit voor een aantal recente tv’s’ (update)

12 december 2019 1 Minuut 11 Reacties
Sony-KD55AG9-lifestyle

Slecht nieuws voor bezitters van een aantal recente Sony-televisies, althans als we een medewerker van Sony mogen geloven. Hij laat namelijk weten dat diverse premium modellen die dit en vorig jaar uitgebracht zijn geen update naar Android TV 9 krijgen.

Op het Reddit-forum laat iemand die zich al enige tijd uitgeeft als medewerker van Sony Europa weten dat diverse recente topmodellen van de Japanse fabrikant geen update naar Android TV 9 krijgen. De modellen, waaronder tv’s uit 2017 en 2018 zoals de X900 lcd tv’s, en de AG8 oled tv’s uit 2019, draaien op een MediaTek-processor die niet geschikt is voor de nieuwste versie van Android TV.

Deze tv’s van Sony zouden niet op de lijst staan met compatibele apparaten voor Android TV versie 9 en hoeven dus ook geen update te verwachten. De Japanse fabrikant streeft naar een stabiele en snelle werking van het Android TV-platform en de MediaTek MT5891-processor die in deze toestellen zit zou dit niet kunnen garanderen. De medewerker van Sony geeft daarbij aan dat de Japanse fabrikant zich liever focust op beeldkwaliteit in plaats van software, waardoor relatief oudere processors in televisies gebruikt worden.

Er zijn echter wel Sony-televisies die over een processor beschikken die snel genoeg is voor de update naar Android TV 9. Onder meer de XG95-serie, AF9-serie en AG9-serie beschikken over een nieuwere MediaTek-processor en die modellen kunnen dus wel de update naar de nieuwste versie van Android TV verwachten. Deze update wordt wordt vanaf nu in de Benelux uitgerold.

Advertentie

Update 12/9:

Na bericht van Sony is zijn de modellen waarvoor de update niet beschikbaar komt aangepast. De AF9-serie en AG9-serie tv’s kunnen de update naar Android TV 9 alsnog verwachten. Zoals het er niet uitziet krijgen onder meer de X900-serie en AG8-serie geen update naar de nieuwste versie van Android TV. Het artikel is hierop aangepast.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (5)

Vincent

Vincent
10 december 2019 om 21:27

Nu nog een bericht over Philips….

Inloggen
Pieter

Pieter
11 december 2019 om 08:07

Dat posten ze hier niet volgens mij, is hun hoofdsponsor lijkt het wel :p
Maar idd philips gebruikt in al hun tv’s de lower end mediatek en niet de snelle zoals in de ag9….

Inloggen


11 december 2018 om 08:43

Onzin. Dat doen we zeker wel. Jammer van die aanname en wat je ermee suggereert.

Maar, we moeten dus op basis van een keuze van Sony meteen zeggen dat Philips iets niet doet? Zonder dat dit misschien zo is? Beetje voorbarig. Als dat duidelijk wordt dan zijn we de eerste die het melden, ongedacht het merk want zo zijn we niet.

Inloggen
Henk

Henk
10 december 2019 om 23:13

Dat krijg je met een mediatek chip,had gewoon voor 2 tientjes meer een snapdragon ingezet in je duurdere tv’s sony.Dan had je gewoo problemen met updaten van android smart gedeelte.erg jammer dit

Inloggen
Patrick

Patrick
12 december 2019 om 07:52

Gisteren is er een bericht 11-12 uit gegaan dat de tv’s wel degelijk update krijgen van Sony. https://www.sony.be/nl/electronics/support/televisions-projectors-oled-tvs-android-/kd-55af9/articles/00236430

Inloggen
Jan Schoneveld

Jan Schoneveld
12 december 2019 om 08:41

@Martijn Chel: Fake news! en da’s nooit goed voor een “objectief” medium! Check en dubbelcheck.

Inloggen


12 december 2019 om 09:34

Pfff, waarom moet die objectiviteit er meteen weer bijgehaald worden? Heeft er compleet niks mee te maken. Daarbij is Sony gevraagd maar als men niet reageert houdt het op.

Inloggen
Michael

Michael
10 december 2019 om 23:50

Snapdragon is geen chip voor tv’s helaas een HDMI input framework is bijv niet aanwezig.

MediaTek chip niet geschikt betekent: MediaTek maakt geen drivers voor de minimale kernel versie die vereist is in Android 9

Inloggen
Johan

Johan
11 december 2019 om 09:02

Hdmi input is ool oet nodig,die chip wordt alleen gebruikt voor smart gedeelte. Dus snapdragon zou prima zijn.

Sony heeft voor het beeld ze eigen processoren.

Inloggen
Maarten

Maarten
11 december 2019 om 08:21

Ik heb een af9 en die werkt prima.
Geen android update nodig. Dat is meer voor een smartphone, bij een tv gebruik je alleen apps als YouTube, en Netflix.
Verder hoe het eruit ziet is minder van belang als de beeldkwaliteit maar goed is zoals Sony aangeeft.

Inloggen
Frans

Frans
12 december 2019 om 14:36

Het is altijd wel wat met de update voor tv dit is geen reclame heren van alle tv merken vooruit denken dat zal helpen of jullie willen gewoon niks met updates ook tv hebben een levens duur van hooguit 3 jaar en dan niks meer het is geen mobiel dat je koopt.
Blijft moderen in tv land maak een monitor de meeste hebben een ontvanger buiten de tv je heb al die extra niet nodig tuners en geluid hoeft niet alleen een scherm is voldoende en internet voor updates in de sfeer in groter geheugen in een tv voor 10 jaar.
Dus ga is monitors maken met alleen internet voor updates.

Inloggen