‘Sony brengt Android TV 9 niet uit voor een aantal recente tv’s’ (update)

12 december 2019 1 Minuut 11 Reacties
Sony-KD55AG9-lifestyle

Slecht nieuws voor bezitters van een aantal recente Sony-televisies, althans als we een medewerker van Sony mogen geloven. Hij laat namelijk weten dat diverse premium modellen die dit en vorig jaar uitgebracht zijn geen update naar Android TV 9 krijgen.

Op het Reddit-forum laat iemand die zich al enige tijd uitgeeft als medewerker van Sony Europa weten dat diverse recente topmodellen van de Japanse fabrikant geen update naar Android TV 9 krijgen. De modellen, waaronder tv’s uit 2017 en 2018 zoals de X900 lcd tv’s, en de AG8 oled tv’s uit 2019, draaien op een MediaTek-processor die niet geschikt is voor de nieuwste versie van Android TV.

Deze tv’s van Sony zouden niet op de lijst staan met compatibele apparaten voor Android TV versie 9 en hoeven dus ook geen update te verwachten. De Japanse fabrikant streeft naar een stabiele en snelle werking van het Android TV-platform en de MediaTek MT5891-processor die in deze toestellen zit zou dit niet kunnen garanderen. De medewerker van Sony geeft daarbij aan dat de Japanse fabrikant zich liever focust op beeldkwaliteit in plaats van software, waardoor relatief oudere processors in televisies gebruikt worden.

Er zijn echter wel Sony-televisies die over een processor beschikken die snel genoeg is voor de update naar Android TV 9. Onder meer de XG95-serie, AF9-serie en AG9-serie beschikken over een nieuwere MediaTek-processor en die modellen kunnen dus wel de update naar de nieuwste versie van Android TV verwachten. Deze update wordt wordt vanaf nu in de Benelux uitgerold.

Advertentie

Update 12/9:

Na bericht van Sony is zijn de modellen waarvoor de update niet beschikbaar komt aangepast. De AF9-serie en AG9-serie tv’s kunnen de update naar Android TV 9 alsnog verwachten. Zoals het er niet uitziet krijgen onder meer de X900-serie en AG8-serie geen update naar de nieuwste versie van Android TV. Het artikel is hierop aangepast.

Reacties (11)