Smart TV’s en virussen: Moet ik me al zorgen maken?

02 november 2012 1 Minuut 0 Reacties
LG-LM620S-smart-tv

Een tijdje geleden werd in ons 3DTV Forum een interessante vraag gesteld over Smart TV's, TV's die verbonden moeten worden met het internet, en de mogelijkheid voor kwaadaardige software om zich te nestelen in je TV. Omdat ik dit een interessante raag vond ben ik op onderzoek uitgegaan en heb ik contact opgenomen met de grotere TV fabrikanten in Nederland.

Een Smart TV is een computer

Het hele principe van een Smart TV is natuurlijk dat deze met het internet wordt verbonden om vervolgens bestanden te kunnen uitwisselen met andere apparaten, applicaties te kunnen downloaden en gebruiken, en om de web browser te gebruiken om je favoriete websites te openen op je TV. Dit alles lijkt verdacht veel op het gebruik van een computer en een computer is tegenwoordig een potentieel doelwit van kwaadaardige software.

Maar, moet je je als Smart TV gebruiker nu zorgen maken over potentiële virussen of andere kwaadaardige programma’s die men op je TV kan installeren? Op onze partnerwebsite Homecinemamagazine.nl heb ik een artikel geschreven over de huidige en toekomstige Smart TV platformen en hoe deze steeds verder opengesteld zullen worden waardoor de komst van kwaadwillende software onvermijdelijk is.

Lees verder; Zijn Smart TV’s vatbaar voor virussen en malware?

Reacties (0)