Smart TV Alliance groeit, eerste cross-platform apps in september

29 augustus 2012 1 Minuut 0 Reacties
Smart-TV-Alliance

In juni van dit jaar kondigde LG en Philips (inmiddels TP Vision) aan de Smart TV Alliance op te richten. Deze samenwerking moest gaan zorgen voor Smart TV applicaties die op meerdere platformen kunnen draaien. Het 'open' ecosysteem zou het voor applicatie ontwikkelaars interessanter maken om apps te ontwikkelen aangezien deze op meerdere smart TV platformen te gebruiken zijn.

Inmiddels zijn we twee maanden verder en vandaag de Smart TV Alliance weten in de tussentijd flink gegroeid te zijn. Zo heeft Toshiba zich als TV fabrikant aangesloten en hebben ook fabrikanten van componenten en software, waaronder Qualcomm, Mstar, Onigo en Yume, hun medewerking aangeboden. Uiteindelijk moet dit gaan zorgen voor een samengesmolten systeem achter de verschillende Smart TV platformen van TV fabrikanten waardoor apps uitwisselbaar zijn.

De Smart TV Alliance begint nu dus pas echt vorm te krijgen en tijdens IFA 2012, welke vandaag van start gaat, zal LG de eerste applicaties tonen die middels de SDK voor ontwikkelaars gemaakt zijn. Deze apps zijn van onder meer Accuweather en Eurosport. Nog voor het einde van dit jaar moet SDK 2.0 gelanceerd worden voor ondersteuning van producten die volgend jaar gelanceerd worden.

Bron: LG


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)