Sharp zet in op 4K oled na tegenvallende verkopen 8K lcd

29 januari 2020 1 Minuut 4 Reacties
Sharp 8K IFA 2019

Sharp was één van de eerste fabrikanten die met grote 8K-schermen op de markt kwam, maar het Japanse bedrijf krijgt de tv's niet echt aan de man gebracht. Dit zorgt er volgens nieuwe berichten voor dat Sharp overstapt, van lcd naar oled.

In thuisland Japan heeft Sharp al een tijdje een aantal 8K lcd led tv’s op de markt, maar de Japanners lopen er blijkbaar nog niet warm voor. Als we kijken naar het marktaandeel dan is Sharp is inmiddels gezakt van de eerste plek naar de derde plek. De eerste en tweede plek zijn weer overgenomen door Sony en Panasonic, die beiden de afgelopen jaren ingezet hebben op 4k oled. Volgens het Japanse Nikkei heeft dit gevolgen voor de strategie van Sharp.

Sharp is onderdeel van Foxconn en dat bedrijf produceert zelf 8K lcd-televisies. Het is dus een logische zet geweest om vol in te zetten op 8K lcd. Oled-panelen worden echter gemaakt door LG Display en dat betekent het Japanse Sharp de hulp moet inroepen van de Zuid-Koreaanse concurrent. In eerste instantie wil Sharp een 55-inch en een 65-inch oled tv uitbrengen, gericht op de Japanse markt.

De kans is dus klein dat we binnenkort nog een 8K lcd-televisie van Sharp in de Benelux gaan zien. Mogelijk brengt het bedrijf volgend jaar wel zijn eerste oled-televisies naar ons land.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

bert

bert
29 januari 2020 om 11:37

Dit zegt dus alleen iets over het topsegment.. Mensen die voor het beste gaan kiezen geen 8k daarvoor als uitgangspunt.. Logisch.. Omdat het niets toevoegd zonder 8k bronmateriaal en niet tot 55 inch..
Je kunt dus voor de top beter de betere 4k lcd kopen of een (duurdere) oled..

Inloggen
Rico

Rico
30 januari 2020 om 01:38

In Japan zijn er wel al 8K uitzendingen.

Inloggen
Frans

Frans
29 januari 2020 om 16:57

8 k gaat het gewoon niet worden voor in de kamer.

Inloggen
Rico

Rico
30 januari 2020 om 01:41

Is afwachten. Resolutie is meer dan alleen scherpte. Een 1080p bluray ziet er ook veel beter uit dat 4k op Netflix. Je moet meer denken aan betere kleuren. Met meer pixels kun je ook betere kleurnuances weergeven. Dat is de meerwaarde. Niet meer detail. Dat je tijdens een stadsoverview mensen kan zien lopen als je dichtbij genoeg kijkt is leuk, maar niet interessant. Contentmakers zullen zich hier dan ook niet op richten.

Inloggen