Sharp zet in op 4K oled na tegenvallende verkopen 8K lcd

29 januari 2020 1 Minuut 4 Reacties
Sharp 8K IFA 2019

Sharp was één van de eerste fabrikanten die met grote 8K-schermen op de markt kwam, maar het Japanse bedrijf krijgt de tv's niet echt aan de man gebracht. Dit zorgt er volgens nieuwe berichten voor dat Sharp overstapt, van lcd naar oled.

In thuisland Japan heeft Sharp al een tijdje een aantal 8K lcd led tv’s op de markt, maar de Japanners lopen er blijkbaar nog niet warm voor. Als we kijken naar het marktaandeel dan is Sharp is inmiddels gezakt van de eerste plek naar de derde plek. De eerste en tweede plek zijn weer overgenomen door Sony en Panasonic, die beiden de afgelopen jaren ingezet hebben op 4k oled. Volgens het Japanse Nikkei heeft dit gevolgen voor de strategie van Sharp.

Sharp is onderdeel van Foxconn en dat bedrijf produceert zelf 8K lcd-televisies. Het is dus een logische zet geweest om vol in te zetten op 8K lcd. Oled-panelen worden echter gemaakt door LG Display en dat betekent het Japanse Sharp de hulp moet inroepen van de Zuid-Koreaanse concurrent. In eerste instantie wil Sharp een 55-inch en een 65-inch oled tv uitbrengen, gericht op de Japanse markt.

De kans is dus klein dat we binnenkort nog een 8K lcd-televisie van Sharp in de Benelux gaan zien. Mogelijk brengt het bedrijf volgend jaar wel zijn eerste oled-televisies naar ons land.

Reacties (4)