Sharp komt met Elite serie 3D LED LCD TV’s (video)

04 augustus 2011 1 Minuut 1 Reacties
Sharp-Elite

Het TV merk Pioneer is niet meer, maar dat betekent niet dat alle goedlopende onderdelen zelf verloren gaan. Zo heeft Panasonic de plasma techniek van Pioneer overgenomen en gaat Sharp aan de haal met het Elite embleem voor haar LCD/LED TV's.

Sharp voorzag Pioneer al van panelen voor de Kuro Elite TV’s, maar nu gaat de fabrikant ze dus zelf de TV’s ook in de markt zetten. Helaas zijn de Elite TV’s waarschijnlijk niet geschikt voor jouw en mijn budget. De 60 inch en 70 inch Elite modellen komen alleen bij de high-end winkels te staan en kosten respectievelijk 6.000 en 8.500 dollar. Qua specificaties zien we onder meer Full LED achtergrondverlichting met local dimming, actieve 3D techniek, THX display certificering, Smart TV functies met applicaties, een 720Hz beeldtechniek, een extreem hoog contrast en lage zwart waarden.Sharp heeft ook haar eigen Quattron techniek toegevoegd die een extra gele pixel brengt, deze naam wordt niet in de specificaties gebruikt. De Elite Pure Mode functie kan de TV zo instellen dat deze overeenkomt met de eerdere Elite series.

In de VS worden bde 60 inch en 70 inch modellen deze maand nog verwacht. Of en wanneer ze naar Europa komen is nog niet bekend.

Bron: Engadget

Reacties (1)